ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ

Eρχεται το «θωρηκτό»!



Ο Ντράγκαν Μρντζα είναι αρκετά κοντά στο να «πιάσει»... λιμάνι για τον Ολυμπιακό. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον παίκτη που όσο δύσκολο όνομα έχει, άλλο τόσο σημαντική είναι η ποδοσφαιρική του αξία, καθώς ήταν ο περσινός πρώτος σκόρερ του σέρβικου πρωταθλήματος.
Το σύνολο του σέρβικου και του ελληνικού Τύπου παρουσιάζει «κλεισμένη» την μεταγραφή του Ντράγκαν Μρντζα από την Βοϊβοντίνα στον Ολυμπιακό έναντι περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ και όλα δείχνουν πως το «θωρηκτό» από την Σερβία θα πιάσει... λιμάνι με τις ευχές του Ντάρκο Κοβάσεβιτς αλλά και του Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού ο Ισπανός τεχνικός των Πειραιωτών γνωρίζει και θέλει τον 26χρονο άσο στους «ερυθρόλευκους».
Το gazzetta.gr αναλύει τα χαρακτηριστικά του υψηλόσωμου σέντερ φορ, ο οποίος εντυπωσίασε με τα κατορθώματα του στο περσινό σέρβικο πρωτάθλημα, όπου ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ με την φανέλα της Βοϊβοντίνα.

Από μικρός στα... «ερυθρόλευκα»!

Ο Ντράγκαν Μρντζα πιθανότατα θα αγωνίζεται με την «ερυθρόλευκη» φανέλα από την επόμενη σεζόν, η αλήθεια όμως είναι ότι το πράγμα φαινόταν από... παλιά μιας και ο 26χρονος φορ είναι γέννημα-θρέμμα του επίσης... «ερυθρόλευκου» Ερυθρού Αστέρα, συλλόγου που έχει αρκετά κοινά με τον Ολυμπιακό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν αδερφοποιηθεί.
Ο Σέρβος φορ λοιπόν ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της ομάδας το 2001 και έμεινε εκεί μέχρι το 2005 με μία ενδιάμεση «στάση» την Γεντίστβο,όπου δόθηκε ως δανεικός.
Στη συγκεκριμένη πενταετία ο 26χρονος άσος είχε στο ενεργητικό του 55 εμφανίσεις, ενώ σημείωσε 15 γκολ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Μρντζα ξεκίνησε την καριέρα του ως περιφερειακός επιθετικός και στη συνέχεια οι προπονητές του τον «έφτιαξαν» έτσι ώστε να αγωνίζεται ως «καθαρόαιμο» σεντερ φορ.

Δύσκολα τα χρόνια της ξενιτιάς...

Ο Ντράγκαν Μρντζα πήρε το 2005 την απόφαση να... «ξενιτευτεί», φεύγοντας από το σέρβικο πρωτάθλημα και υπογράφοντας συμβόλαιο με την βελγική Λιρς, όπου η αλήθεια είναι ότι δεν έπεισε με τις εμφανίσεις του, καθώς σε 30 αγώνες μέσα σε 2 χρόνια πέτυχε μόνο 2 τέρματα, ενώ στο ενδιάμεσο δόθηκε δανεικός στην επίσης βέλγικη Ζούλτε Βάρεγκεμ, όπου αγωνίστηκε 6 φορέςδίχως να σημειώσει κάποιο γκολ.

Το 2007 αποχώρησε από το Βέλγιο για να συνεχίσει στην ρώσικη Κίμκι, με την οποία σε διάστημα ενός χρόνου πραγματοποίησε 9 εμφανίσεις, σκοράροντας 2 φορές.
Ο Σέρβος πάντως έχει... ελαφρυντικά για την κακή τριετία του,αφού πρέπει να συνυπολογιστεί ότι ήταν σε πολύ νεαρή ηλικία όταν αποφάσισε να πάει στο εξωτερικό, κάτι που έχει δηλώσει και ο ίδιος στο παρελθόν.

Η αναγέννηση ήταν στα... «κόκκινα»!

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω το «ερυθρόλευκο» κυνηγάει τον Μρντζα από μικρό παιδί και στον επαναπατρισμό του η Βοϊβοντίνα τον βοήθησε να... «αναγεννηθεί» με την επίσης... «ερυθρόλευκη» φανέλα της!
Ο γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου του 1984, Μρντζα από το 2008 μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί σε 56 εμφανίσεις με την σέρβικη ομάδα, έχοντας στο ενεργητικό του 35 τέρματα, ενώ την περασμένη σεζόν ανακηρύχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της χώρας και κλήθηκε ξανά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.
Με το εθνόσημο ο Μρντζα έκανε το ντεμπούτο του το 2008, ενώ τα 2 τέρματα με την Σερβία πέτυχε τον Απρίλιο του 2010 σε μία φιλική νίκη των «Πλάβι» επί της Ιαπωνίας με 3-0.
Ο ύψους 1,87 εκ. σέντερ φορ αποτελούσε μέλος της Σερβίας στο πρόσφατο Μουντιάλ αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ράντομιρ Άντιτς.

Πρώτος στις κεφαλιές, καλός και στα... χαμηλα

Ο Ντράγκαν Μρντζα έχει ύψος 1,87 και όπως θα καταλάβει κάποιος από το video που ακολουθεί είναι σχεδόν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, ενώ το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό είναι ότι ξέρει... καλή μπάλα και μπορεί να δημιουργεί ρήγματα και με το... τόπι στα πόδια.
«Γεμίζει» την περιοχή και αν αποκτηθεί θα δώσει λύσεις στη θέση που οι «ερυθρόλευκοι» πόνεσαν αρκετά την τελευταία σεζόν.
Ο ποδοσφαιριστής αποτελεί προσωπική εισήγηση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς και αναμένεται να κοστίσει στους Πειραιώτες περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ