ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΟΔΟΚΑΘΑΡΑΣΤΗΣ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ.............ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αναταράξεις για την εκποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βουλιαγμένη


ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος προκαλεί εν μέσω θέρους η δικαστική εξέλιξη με αφορμή τη σκανδαλώδη - όπως τουλάχιστον χαρακτηρίζεται- εκποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βουλιαγμένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πηγές της Αρχιεπισκοπής τόνιζαν χθες ότι ο κ. Ιερώνυμος δεν γνώριζε τίποτα για την ύποπτη μεταβίβαση και όπως αναφέρει στους συνεργάτες του, την απόλυτη ευθύνη έχουν οι...

αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες της Εκκλησίας.

Η περίεργη συναλλαγή- σύμφωνα με τις καταγγελίες που προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση- πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2009 στα γραφεία της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, παρουσία του διευθυντή της υπηρεσίας Αντ. Ζαμπέλη, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μετά την εκλογή Ιερωνύμου. Εκεί πουλήθηκε οικόπεδο 4 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο Λιμανάκι Μαλτσινιώτη της Βουλιαγμένης, σε οδοκαθαριστή του Δήμου Βουλιαγμένης (με μηνιαίο μισθό 1.300 ευρώ) αντί 14 εκατομμυρίων ευρώ και σε χρόνο ρεκόρ, στο ίδιο γραφείο, ο νέος ιδιοκτήτης το μεταπώλησε σε τρεις κυπριακές off shore αντί ποσού 15,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρενέβη αυτεπαγγέλτως με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και επί 12 μήνες ερευνούσε την υπόθεση. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξετάστηκαν μάρτυρες απ΄ όλες τις πλευρές, ενώ 12 πρόσωπα κλήθηκαν ως ύποπτα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

Η έρευνα κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου κατά παντός υπευθύνου για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως απιστία εις βάρος του Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε αυτή και άμεση συνέργεια, καθώς και ψευδή βεβαίωση εις βάρος ΝΠΔΔ. Σημειώνεται ότι τα αδικήματα διώκονται με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος.

Οι κατηγορίες θα προσωποποιηθούν από τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση, αν και η κλήση ορισμένων προσώπων ως υπόπτων προοιωνίζεται ενδεχομένως και την εξέλιξη. Οι ίδιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπεραμύνθηκαν της νομιμότητας της διαδικασίας, ωστόσο τα ερωτηματικά που γεννώνται παραμένουν αναπάντητα. Κατ΄ αρχάς γιατί έγινε η διπλή αγοραπωλησία και δεύτερον γιατί ακολουθήθηκε η οδός της συμβιβαστικής εκποίησης και δεν προηγήθηκε δημόσιος διαγωνισμός, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις πώλησης περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας.

Οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί επ΄ αυτών περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, καθώς ο αρχικός αγοραστής είχε καταπατήσει την έκταση και η μεταξύ του ιδίου και της Εκκλησίας αντιδικία είχε δικαιώσει την Εκκλησία. Με αφορμή τη δικαστική απόφαση, ο δημοτικός υπάλληλος απομακρύνθηκε από τον χώρο, αλλά στη συνέχεια προσέφυγε κατά της απόφασης. Ενώ η υπόθεση εκκρεμούσε και όλα έδειχναν ότι ο καταπατητής θα έχανε τελικά την έκταση, η ΕΚΥΟ προχώρησε στη συμβιβαστική εκποίηση του οικοπέδου, αντί να περιμένει να τελεσιδικήσει η υπόθεση και να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες.

http://prezatv.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ