ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ Ε ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΗΣ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΗΣ

"10 ευρώ για μία ώρα...!"


"Ένας άνδρας έφτασε στο σπίτι του, ύστερα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά του. ΄Ηταν αγχωμένος και εκνευρισμένος. Τον περίμενε ο γιος του στην πόρτα.
-Πατέρα, του είπε, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;
- Και, βέβαια, απάντησε ο πατέρας. Και ποιο είναι το ερώτημα σου;
_Πόσα χρήματα κερδίζεις σε μια ώρα, πατέρα;
- Αυτή δεν είναι η δουλειά σου! Γιατί...

κάνεις αυτήν την ερώτηση.

- Α, να, απλώς θέλω να το γνωρίζω. Παρακαλώ πες μου, πόσα κερδίζεις την ώρα
- Αφού επιμένεις, να, κερδίζω 10 ευρώ την ώρα.
Πολύ καλά, είπε ο μικρούλης, με το κεφάλι σκυφτό. Μετά, κοιτάζοντας στα μάτια, του είπε: Μπαμπά, μπορείς να μου δανείσεις 5 ευρώ;

Ο πατέρας ενοχλήθηκε. «Αν, θέλεις να μάθεις τα πόσα παίρνω, ώστε να δανειστείς 5 ευρώ, για να πάρεις κάποιο ανόητο παιχνίδι, τότε ξεκουμπίσου αμέσως στο δωμάτιό σου και σκέψου για την ιδιοτέλειά και εγωισμό σου. Κι εκτός απ’ αυτό, τα παιδιά των 6 χρόνων δεν χρειάζονται χρήματα. Δουλεύω πολλές ώρες και σκληρά κάθε μέρα για να κερδίσω χρήματα για σένα και τη μαμά για να μη στερηθείτε τίποτα. Δεν έχω χρόνο να μιλώ μαζί σου, για να σου δανείσω χρήματα».

Το παιδί έφυγε σιωπηλό και πήγε στο δωμάτιο του.
΄Υστερα από μια ώρα, ο πατέρας ηρέμησε και κατάλαβε ότι μίλησε σκληρά στο παιδί του. ΄Ισως είχε κάποιο σοβαρό λόγο να ζητήσει 5 ευρώ ο γιος του, κάτι που ποτέ άλλοτε δεν το έκανε. Πήγε να δει το παιδί του.
Το παιδί τον δέχτηκε με χαρά. «Παιδί μου, του είπε, νομίζω σου φέρθηκα σκληρά πριν από λίγο. Ξέρεις σήμερα είχα μια δύσκολη μέρα. Δούλεψα σκληρά και ξέσπασα τα νεύρα μου πάνω σου. Να τα 5 ευρώ που μου ζήτησες».

Το παιδί σηκώθηκε και μ’ ένα βλέμμα ακτινοβόλο, είπε: «Σ’ ευχαριστώ πατέρα!». Κατόπι σήκωσε το μαξιλάρι του, όπου είχε φυλαγμένα μερικά ευρώ. Ο πατέρας βλέποντας ότι το παιδί είχε χρήματα, θύμωσε πάλι. Το παιδί άρχισε να μέτρα τα χρήματα.
« Γιατί ήθελες κι άλλα χρήματα, αφού είχες», είπε ο πατέρας ενοχλημένος.
«Γιατί δεν είχα αρκετά αλλά τώρα έχω», είπε το αγόρι.
«Για ποιο σκοπό;», ρώτησε ο πατέρας.
« Μπαμπά, έχω τώρα 10 ευρώ. Μπορώ ν’ αγοράσω μια ώρα από το χρόνο σου;!»

Αυτή η ιστοριούλα, πραγματική ή φανταστική, κρύβει μια αλήθεια. Ο πατέρας, και αρκετές φορές η μητέρα, δουλεύουν ακόμη και υπερωρίες για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα, ώστε να μη λείψει τίποτε στα παιδιά τους.

Τους διαφεύγει όμως το γεγονός ότι, τα βλαστάριά τους, περισσότερο απ’ όλα τα υλικά αγαθά, έχουν ανάγκη τη στοργή τους, τη συντροφιά τους. Μοχθούν για να εξασφαλίσουν το κάθε τι για τα παιδιά τους αλλά στο τέλος, τα χάνουν, γιατί μπλέκονται με κακές παρέες και πέφτουν θύματα των ναρκωτικών ή του αλκοόλ και χάνουν την ψυχή τους. ΄Ασοφοι είναι οι γονείς, που κάνουν μεν επένδυση στα παιδιά σας, σε σπίτια, περιουσίες, σε μόρφωση…, όσο καλά κι αν είναι στη θέση τους, αλλά δεν τα κληρονομούν ηθικές αρχές και πνευματικές αξίες, που πηγάζουν από τη χριστιανική πίστη.

Η ολοένα εγκατάλειψη των αρχών του Ευαγγελίου, η έλλειψη πειθαρχίας, η εκκοσμίκευση της οικογένειας και κοινωνίας έχουν ως συνέπεια τη ζουγκλοποίηση της κοινωνίας μας. Σήμερα θερίζουμε τους πικρούς καρπούς της αποστασίας και απομάκρυνσης του ανθρώπου από το Θεό. Αν δεν αφυπνιστούμε τώρα και στραφούμε στο Θεό, η καταστροφή μας είναι αναπόφευκτη.

Γράφει ο Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

nikites"

ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ?

"Πανικός στις ασφαλιστικές με τις εξαγορές ασφαλίστρων ζωής"


"Η οικονομική κρίση χτυπά τις ασφαλιστικές εταιρείες. Χιλιάδες οι ασφάλειες ζωής που εξαργυρώνονται από τους ασφαλισμένους.Την ώρα που το ασφαλιστικό σύστημα αλλάζει προς το χειρότερο για μισθωτούς και συνταξιούχους οι ασφαλιστικές εταιρείες θα έπρεπε να "τρίβουν τα χέρια τους" από ικανοποίηση καθώς πολλοί θα ήταν αυτοί που έστω θεωρητικά θα στρέφονταν για κάποιο επενδυτικό πρόγραμμα που θα τους προσέφερε ένα επιπλέον έσοδο.Όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική καθώς όπως φαίνεται η οικονομική κρίση χτυπά και...


τα λεγόμενα συμβόλαια ζωής κόβοντας από τις ασφαλιστικές εταιρείες το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους.
Η "κατηφόρα" έχει ξεκινήσει από το 2008 όπου ρευστοποιήθηκαν 82.000 συμβόλαια και συνεχίστηκε το 2009 οπότε και ρευστοποιήθηκαν 100.000 συμβόλαια δηλαδή αύξηση στην ρευστοποίηση 23%.
Το εντυπωσιακό είναι πως όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του το Newsit πως οι ρευστοποιήσεις έγιναν από μικροεπενδυτές (μισθωτοί, οικογενειάρχες) που δεν είχαν την οικονομική
δυνατότητα να συνεχίσουν να πληρώνουν τα ασφάλιστρα.
Στέλεχος του εποπτικού φορέα των ασφαλιστικών εταιρειών μας είπε χαρακτηριστικά "οι καταναλωτές θεωρούν πως τα ασφάλιστρα ζωής είναι ένα ελαστικό οικογενειακό έξοδο το οποίο επιλέγουν να περικόψουν".
Σήμερα η κατάσταση παρουσιάζεται για το πρώτο τρίμηνο ελαφρώς καλύτερη, τουλάχιστον στα 'χαρτιά". Ωστόσο άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την αγορά ασφαλειών ζωής μιλούν για ουσιαστικό καταποντισμό του κλάδου. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα μεγάλης εταιρείας υπάλληλοι της οποίας μετακινήθηκαν στο τμήμα εξαγορών λόγω του μεγάλου όγκου εργασίας.
Η πραγματική κατάσταση στην αγορά των ασφαλίστρων ζωής, σύμφωνα με ασφαλιστικούς πράκτορες είναι αποκαρδιωτική καθώς η αύξηση στις εξαγορές ασφαλίστρων τους τελευταίους μήνες αγγίζει το 25-30% κάτι που όπως λένε θα αποτιμηθεί στους επόμενους μήνες όταν θα αρχίσουν να γίνονται οι εξοφλήσεις.
Συντονιστής υποκαταστήματος μεγάλης πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρείας αποτιμά την μείωση στα νέα συμβόλαια ζωής στο -25%. Στον αντίποδα όπως μας είπε, Ο κλάδος ατυχημάτων και υγείας παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 7%. Σύμφωνα με τον ίδιο το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν κατακόρυφα οι πωλήσεις στα συνταξιοδοτικά προγράμματα για τα οποία ήδη παρουσιάζεται ενδιαφέρον.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον Ιωάννη Βάσση, Γενικό Διευθυντή της Ε.Π.Ε.Ι.Α που είναι ο ελεγκτικός φορέας των ασφαλιστικών εταιρειών " εξετάζονται περιπτώσεις εταιρειών που δεν έχουν την κεφαλαιακή επάρκεια να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους". Σύμφωνα με τον κ. Βάσση για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι συγκεκριμένες εταιρείες στις υποχρεώσεις τους θα πρέπει να αντλήσουν κεφάλαια για να παραμείνουν βιώσιμες.
newsit.gr"

ΓΕΛΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

"Απίθανες αγγελίες.."


"Σας παρουσιάζουμε ορισμένες απίθανες αγγελίες που έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικές εφημερίδες!
ΑΛΒΑΝΟΣ εμφανίσιμος, ψηλός (1,48) από Αργυρόκαστρο, μεγαλωμένος με ιδανικά, ζητεί γνωριμία με Φιλιππινέζα, που πιστεύει στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την δημιουργία σοβαρής σχέσης. Επιπλέον προσόντα: 27cm, άνευ φοράς..
ΖΗΣΕ 24 ώρες, ώριμες ξαναμμένες...

γυναίκες, ανικανοποίητες νοικοκυρές. Έμπειρη ανακούφιση σε 1 λεπτό ! Επιβλητικός έρωτας, μεγάλη ερεθισμένη κυρία.

ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΕΣ έως 21 ετών, γραμματικές γνώσεις Δημοτικού (λίγη ορθογραφία) εμφανίσιμες, δραστήριες, πηδηχταρούλες, για νυχτερινή εργασία σε μπαρ της Λιβαδειάς. Ευχάριστο περιβάλλον, όχι.. κωλάδικο. Τηλεφωνήσατε κύριον Βαγγέλα.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ μπάρμαν γυναίκα.

35χρονος, ευκατάστατος, με βελούδινο σώμα, άτριχος από την φύση του, ζητά εσένα τον τριχωτό, δυναμικό, ενεργητικό και άνεργο. Προϋπηρεσία στο Πεδίο του...
Άρεως, θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.

ΖΗΤΩ να μου χαρίσουν έγχρωμες τηλεοράσεις, στερεοφωνικά υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες, μηχανές, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, κότερα. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΚΤΕΣ.

ΖΗΤΩ λάδια μαγειρικής μεταχειρισμένα, βαμβακέλαια, σπορέλαια, σογιέλαια, μουρνέλαια… κ.λ.π.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ συγκάτοικος με τηλέφωνο, χωρίς κοινόχρηστα, με κοπρόσκυλο, μαζί με τσιμπούρια του.

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κρασί χύμα.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ, λόγω διάλυσης η εκκλησία Αγίας Θέκλας πουλάει 2 κολυμπήθρες Σιλωάμ, 7 εξαπτέρυγα, 500 κιλά κερί, ολόχρυσο σερβίτσιο Ιερού (δισκοπότηρα κ.λ.π.) και έναν πολυέλαιο.

ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ του ΚΚΕ πωλείται από ατσάλι και σμάλτο, κεντημένο στο χέρι, για φινετσάτους προλετάριους, πολύτιμο οικογενειακό κειμήλιο από Οκτωβριανή Επανάσταση. Δώρο: »Τα ‘πάντα του Λένιν» ( 55 τόμοι, δύο ευρετήρια).

ΕΧΕΤΕ ΕΞΟΧΙΚΟ; Ελάτε Κάνιγγος 23, είδη εκφοβισμού ζώων, ανθρώπων, σε τιμές μπαράζ. Νόμιμη αγορά και κατοχή. Ο τρόμος σε πακέτο!

ΕΙΜΑΙ η χρυσοχέρα Δέσποινα. Ζυμάρι πιάνω και κολώνα της ΔΕΗ γίνεται. Θα σε κάνω να λιώσεις.

ΚΟΥΚΛΑ φουσκωτή, τριών οπών, μπαταρίας και ρεύματος, ψάχνει για αληθινό άντρα να την φουσκώσει. Τρόμπα ποδηλάτου.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ πτυχιούχος, με πολυετή φροντιστηριακή πείρα, μεταπτυχιακές σπουδές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παραδίδει καθημερινά γύρο με πίτα, στο σουβλατζίδικο »Η Ωραία Ρούμελη», τυλιγμένο στο πτυχίο του. Το κρεμμύδι χρεώνεται χωριστά.
ΠΩΛΕΙΤΑΙ φίδι 83 μέτρα στενό, μαύρο φίδι, με βούλες πορτοκαλλιές και με ραβιδώσεις κίτρινες. Αφρικής γνήσθειον, τέως δηλητηριώδη, δια ζώνες – πορτοφολάκια – μπρατσολέδες ρολογιού. Προσέχετε, μόνο σοβαραί προτάσεις, περίπου 130 τεμαχίων και 64 πόντων έκαστον περίπου όλο μαζί, μεγάλη έκπωσις, συφέρει και πάρτε τηλέφωνον αυθημερώς.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο αντίκα, κατάλληλο για κυρία με χοντρά πόδια και μεγάλα συρτάρια.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ πωλήτρια.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σκύλος. Τρώει τα πάντα, ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά.

ΕΝΥΔΡΕΙΟ, διαστάσεων 92χ65χ48, ιταλικό ντιζάινε και ανανέωση αέρα αυτόματα, φωτισμόν σαν σκηνοθετημένον, ρεαλιστικώτατον, μαζί με 5 αιμοβόρα ψάρια Χονολουλούς πολεμικά, όλα μαζί 100.000 λόγω αναχωρήσεως.

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ, επιθυμώ αξιόλογη ερμαφρόδιτη δεσποινίδα, που να έχει δουλέψει σε οικοδομή. Άντρες αποκλείονται.

ΑΝΤΡΑΣ, ειλικρινής, παίρνει τα πάντα.

ΜΕΓΕΘΥΝΤΗΣ ΠΕΟΥΣ BIG MAN Με χοάνη εισαγωγής και βαλβίδα αναρρόφησης. Τον βάζεις από την μια πλευρά μέσα και βγαίνει από την άλλη 10 πόντους μεγαλύτερος. Διατηρείται 24 ώρες καυλωμένος. Μια επίσκεψη θα σε πείσει.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ σε όλα τα χρώματα και νούμερα. Πάρτε προφυλάξεις τώρα. ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣΩΜΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ. Γι’ αυτούς που αγαπούν τον έρωτα.

ΜΕΝΤΙΟΥΜ, σπουδάσας με μεγάλων παραφυσικών καθηγητών εις ΗΠΑ, NASA CANNABERAL – CAPE KENNEDY, σας δίνει το παρόν αλλά και το μέλλον ευκολότατα, αντί λογικότατης αμοιβής, επισκεπτόμενος και οικείας, πλην περιπτώσεως χρεώσεως ναύλων δια εξωαττικάς μεταβάσεις. Επίσης άριστος και ως μάγειρος, ζητεί να εργασθεί τις ελεύθερες ώρες του εις ευκατάστατον οικία, μάγειρας υψηλής SHEF HAUT CUISIN FRANCAIS ή MAITR DOTEL ή εν ανάγκη, επιβλέπων και την πισίνα ή το καζόν του κήπου σας. Μόνο σοβαροί ή ενδιαφερόμενοι.

ΚΑΦΕΜΑΝΤΕΙΑ, έμφυτες ικανότητες, διαβάζω σμυρναίικο πιατάκι, τούρκικο καφέ, ελληνικό, εσπρέσσο, καπουτσίνο, φρέντο.

ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ πρόσωπα, αγαπημένα, αλλά και μισητά, υπνωτιζόμενος από 7 ετών, διδαχθείς στον Δρ Μπουχάρ από Ινδία, άνευ διδασκάλου. Επίσης, κάθομαι οκλαδόν πάνω σε ταβανόπροκες, περπατάω σε αναμμένα κάρβουνα, καταπίνω σπαθιά, ψαλίδια, κουτάλια, μαχαίρια, ξυραφάκια. Ανυψώνω φίδι με φλογέρα.
otherside.gr"

ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

"Έλληνας..."


"Σε διαγωνισμό που έγινε στην Ουάσινγκτον για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό ενός λαού, εκείνου που θα παρουσιάζει καλύτερα την ψυχολογία του, πήραν μέρος περίπου ένα εκατομμύρια άτομα. Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα και βράβευσε τον δικαστή Ν. Κέλλυ για...


τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό του Έλληνα.

"Μπροστά στο δικαστήριο της αδέκαστης ιστορίας", γράφει ο δικαστής, "ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος των περιστάσεων, αν και από διανοητική άποψη, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής. Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε το Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε το Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε το Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το '21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παρολίγο να τη θάψει. Κόπτεται τη μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνείται να υπηρετήσει το ψέμα. Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε. Κι αν μπορείτε, προσπαθείστε να τον ταξινομήσετε."
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
Share on Facebook

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ

"Επείγει η αποσυμφόρηση των φυλακών Σταυρακίου"


"Τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής από νομαρχιακούς συμβούλους, η οποία θα επισκεφτεί τις δικαστικές φυλακές, θα εξετάσει τις συνθήκες που επικρατούν και θα εισηγηθεί προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης συγκεκριμένα και υλοποιήσιμα μέτρα βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας τους, αποφάσισε ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνει εκ νέου παρέμβαση προς την Πολιτεία, προκειμένου σε...

πρώτο στάδιο να αποσυμφορηθούν οι φυλακές Σταυρακίου και σε δεύτερο να κατασκευασθεί νέο σωφρονιστικό κατάστημα. Ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Γιώργος Παπατσίμπας, που ήταν ο εισηγητής του θέματος, από πλευράς πλειοψηφίας, χαρακτήρισε ασφυκτική τη σημερινή κατάσταση, καθώς οι συνθήκες των κρατουμένων είναι απάνθρωπες, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι.Ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε διεξοδικά στις ανεπιτυχείς προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν για την ανεύρεση κατάλληλου οικοπέδου, το οποίο τελικά παραχωρήθηκε από το Δήμο Μπιζανίου στην Κόντσικα. Όμως, όπως είπε, ενώ υπήρξε αρχικά μια αλληλογραφία με τη ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. (που αναλαμβάνει τα έργα του Υπ. Δικαιοσύνης), στη συνέχεια δεν υπήρξε κανένα νέο. «Διαχρονικά – πρόσθεσε – το Υπουργείο δεν έχει δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την κατασκευή νέων σύγχρονων φυλακών στα Γιάννινα. Πρέπει όμως, και παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, να δείξει την ευαισθησία του και να προχωρήσει στην κατασκευή νέου σωφρονιστικού καταστήματος». Τέλος αναφέρθηκε και στη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Διοίκησης των Φυλακών με τη Ν.Α.Ι., λέγοντας ότι όποιος εξοπλισμός έχει ζητηθεί, έχει παραχωρηθεί, για να συμπληρώσει ότι η Νομαρχία είναι ίσως η μόνη υπηρεσία στο Νομό, που δέχεται κρατούμενους για κοινωνική εργασία.Εκτενή αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις φυλακές έκανε ο επικεφαλής του «ΑΠΕΙΡΟΥ ΤΟΠΟΥ» κ.Μάκης Χατζηεφραιμίδης, ενώ τοποθετήθηκαν ακόμη οι επικεφαλής των άλλων δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Χρ. Μεντής και Χρ. Μαντάς, νομαρχιακοί σύμβουλοι, καθώς και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων της Εξωτερικής Φρουράς κ. Παπαγιάννης, που ζήτησε επίσης να προχωρήσει από τη ΘΕΜΙΣ Α.Ε. η κατασκευή της νέας φυλακής στο Δήμο Μπιζανίου."
http://www.epirusgate.blogspot.com/

ΕΜ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΑΡΟΣ

Nέα πρόκληση απ΄την ΠΓΔΜ


Μπορεί το ελληνικό ΥΠΕΞ να διαπιστώνει αλλαγή διάθεσης στον κ. Γκρούεφσκι…συνεχίζονται πάντως κινήσεις που κάθε άλλο παρά φιλικές είναι προς την Ελλάδα...
Στην πόλη Στρούμνιτσα έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός -ακόμα- μνημείου,αυτού των «Προσφύγων από την Αιγαιατική Μακεδονία» με πρωτοβουλία της «Ενωσης παιδιών προσφύγων από την Αιγαιατική Μακεδονία»..
Ο Πρόεδρος της λεγόμενης “Ένωσης” μάλιστα διαβεβαίωσε τα μέλη της ότι σύντομα θα αποδώσουν οι δικαστικοί αγώνες για «επιστροφή περιουσιών» τους στην Ελλάδα…
Τέτοιες κινήσεις, πάντως, μόνο για αλλαγή κλίματος δεν προδιαθέτουν και απλώς επιβεβαιώνουν πόσο επικίνδυνος είναι ο αλυτρωτισμός της σκοπιανής κυβέρνησης…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://hellenicspace.wordpress.com/2010/07/11/n%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%84%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B3%CE%B4%CE%BC/

ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΕ

"Απτόητοι παρά τις απεργίες οι Ελβετοί τουρίστες!"


"Η εφημερίδα της Ζυρίχης "Νew Zurcher Zeitung" στην ηλεκτρονική έκδοσή της (9/7) δημοσιεύει άρθρο των Ruth Spitzenpfeil & Christoph Stricker για την τουριστική κίνηση Ελβετών προς την Ελλάδα, που δεν επηρεάζεται, όπως αναφέρεται, από τις απεργίες.
Οι δημοσιογράφοι σημειώνουν ότι τα σημαντικότερα ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελβετία δεν ανησυχούν πλέον από τις ειδήσεις που...

προέρχονται από την Ελλάδα.

«Οι πελάτες μας κατανοούν πολύ καλά την κατάσταση στην Ελλάδα», δηλώνει η Andrea Mueller από την εταιρία Kuoni.Την άνοιξη που όλος ο κόσμος μιλούσε για την επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδος και σημειώθηκαν οι πρώτες απεργίες και διαδηλώσεις στη χώρα, παρατηρήθηκε μια βραχύχρονη μείωση ζήτησης των ελληνικών προορισμών, αλλά από τότε οι κρατήσεις έχουν φθάσει στο ίδιο επίπεδο με το 2009, όπως διαβεβαιώνει και ο εκπρόσωπος του TUI, Roland Schmid.

Η Prisca Huguenin του Hotelplan δηλώνει ότι η Ελλάδα παραμένει για τους Ελβετούς ένας από τους πέντε δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς μαζί με την Τουρκία, Τυνησία, Αίγυπτο και Κύπρο.
Η ίδια σημειώνει ότι σε ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ελλάδα βρίσκει κανείς καλύτερη εξυπηρέτηση από ένα ξενοδοχείο της ίδιας κατηγορίας στην Ιταλία στην ίδια τιμή.

Όσον αφορά την αναστάτωση που προκαλούν οι απεργίες, οι πελάτες των ελβετικών ταξιδιωτικών πρακτορείων ενημερώνονται εγκαίρως για τις καθυστερήσεις πτήσεων και ούτως ή άλλως οι περισσότερες πτήσεις από την Ελβετία αφορούν "τσάρτερ" που πετούν απευθείας στα νησιά, ενώ οι διαδηλώσεις περιορίζονται στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις και δεν επηρεάζουν τα ελληνικά νησιά.

Οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών γραφείων δηλώνουν ότι οι Έλληνες καταβάλλουν τώρα ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες, ώστε να αντισταθμίσουν τα άσχημα νέα για τη χώρα τους.

Τέλος, αναφέρεται ότι γενικά τα πακέτα από την Ελβετία προς την Ελλάδα είναι φέτος φθηνότερα κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω της διολίσθησης του ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου και καλύτερης διαπραγμάτευσης της τιμής τους."
http://apolitistosteki.blogspot.com/

ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

"Κατά τα άλλα αξιοκρατία"


"Το κράτος των αρίστων και όχι των αρεστών είχε υποσχεθεί να ιδρύσει ο πρωθυπουργός. Προεκλογικά, γιατί μετεκλογικά δεν έχει μείνει θέση που να μην την έχει καταλάβει "αρεστός" . Τελευταίο...


κρούσμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου ο κατά γενική ομολογία επιτυχημένος διευθυντής διοικητικών υπηρεσιών Μιχάλης Μπάγιας, αντικαταστάθηκε από τον Λάμπρο Κρανά, που δεν κρύβει την προσήλωση του στις "πράσινες ιδέες και οράματα". Ο αποκεφαλισμός του κ. Μπάγια έγινε μέσω της κατάργησης των υπηρεσιακών συμβουλίων και της συγκρότησης των νέων. Ο κ. Κρανάς είχε διατελέσει διευθυντής και επί προηγούμενων διοικήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά στη συνέχεια, επί κυβέρνησης Ν.Δ., είχε αντικατασταθεί από διευθύντρια επίσης που ανήκε στο ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια από τον κ. Μπάγια. Κατά τα άλλα η αξιοκρατία "ζει και βασιλεύει" τη σήμερον ημέρα."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΑΕΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ

Κανένας δεν θα πληρώσει για τον θάνατο αυτής της κοπέλας;


Ποιος έχει το δικαίωμα να της αφαιρέσει την ζωή; Πως γίνεται να μην υπάρχει αμέλεια στον θάνατο της 21χρονης που ξεψύχησε μέσα στο νοσοκομείο κατά την διάρκεια της γέννας; Ευτυχώς το μωράκι της γεννήθηκε αλλά δεν θα έχει μαμά.

Στο ΔΗΜΟΣΙΟ μαιευτήριο "Έλενα" έχουν γίνει "εγκλήματα" και υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις γυναικών που έχασαν την ...


ζωή τους κατά την γέννα. Δεν υπάρχει καμία τσίπα να σηκωθεί να φύγει ένας από το νοσοκομείο; Κοιμούνται άραγε ήσυχοι το βράδυ ότι επιτέλεσαν το καθήκον τους και τήρησαν τον όρκο που έδωσαν; Έλειπε ο πλακούντας και προσπάθησαν να εξαφανίσουν στοιχεία καταγγέλλει η οικογένεια και η δικηγόρος Έλενα Τζούλη. Μιλάμε ότι έχουμε μπει στο 2010 και πεθαίνει γυναίκα αναίτια μετά από πλήθος εξετάσεων που δεν της βρήκαν τίποτα.

Share on Facebook

ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΡΕ

Κράζουν όλους τους πολιτικούς όπου τους βρούνε


Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους πολιτικούς μας καθώς ο ένας ο Απόστολος Κακλαμάνης κλείνεται σε τουαλέτες για να μην τον γιουχάρουν και ο άλλος δεν μπορεί να πάει για μπάνιο γιατί θα τον γιουχάρουν όπως έγινε πριν έναν μήνα με πρώην βουλευτή της Ν.Δ
Τελείωσε το παραμύθι και ξύπνησαν οι ...σκλάβοι που μπορεί να μην κατεβαίνουν σε πορείες αλλά όπου σας βλέπουν θα σας γιουχάρουν. Αυτό είναι ...

ότι πιο ντροπιαστικό μπορεί να πάθει κάποιος πολιτικός. Όταν ακολουθείς τον δρόμο της ντομάτας αποδοκιμάζεσαι ενώ όταν τον γιουχάρει όλος ο κόσμος ούτε να σε συλλάβουν μπορούν και ούτε ο κόσμος θα καταφερθεί σε βάρος σου. Είναι η νέα πραγματικότητα. Την πέρασε και ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ηρώδειο τις προάλες και ο Καραμανλής και ο Αλογοσκούφης στο πανεπιστήμιο και η Διαμαντοπούλου στην ΕΡΤ και πάει λέγοντας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Η κόρη του Πάγκαλου δεν ανήκει στην χορωδία ...Τυπάλδου


Aκόμα και στην χορωδία Τυπάλδου να ανήκε η κόρη του Θεόδωρου Πάγκαλου δεν έπρεπε να διοριστεί στο δημόσιο.
Δεν είναι στην γενιά των: "Ένας παλιάτσος είμαι εγώ καλή σας μέρα" και άρα γιατί είναι ηθικό να διορίζεται στον δήμο έναντι άλλων παιδιών που έχουν τα ίδια πτυχία; Ο ...


αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέλεξε τον δρόμο του και τώρα πρέπει να ακούσει και την κριτική που του ασκείται. Σε άλλη χώρα π.χ. στην Γαλλία απλά θα είχαμε παραιτήσεις.

ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ

Ο πιο καλός δημοσιογράφος είναι αυτός που ...έφυγε νωρίς


Μαγκιά του και το έχουμε ξαναπεί. Τους έφτυσε όλους και την κοπάνησε την Σέριφο. Εκεί ζει με την οικογένεια του ο γνωστός δημοσιογράφος Θανάσης Αθανασιάδης που στους καλούς καιρούς της τηλεόρασης εγκατέλειψε και άλλαξε δρόμο.
Από τον ALPHΑ πήγε...

σε ένα νησί και έκανε ένα μικρό ξενοδοχειακό συγκρότημα για τον κόσμο που πηγαίνει διακοπές και ηρέμησε και ο άνθρωπος.
(φωτο real life)
Share on Facebook

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ

Τρόμος σε μεγαλοδημοσιογράφους και δικαστικούς για επίθεση από τρομοκράτες



Οι μεγαλοδημοσιογράφοι και οι δικαστικοί είναι οι επόμενοι στόχοι των τρομοκρατών είτε είναι αληθινή η προκήρυξη είτε όχι. Είναι δεδομένο ότι οι τρομοκράτες θα ανοίξουν τα μέτωπα καθώς δεν είναι δυνατόν όσο διευρύνουν τους ορίζοντες τους και τις επαγγελματικές ομάδες να είναι όλοι φυλασσόμενοι!
Και εκεί έχει την ευθύνη το υπουργείο προστασίας του πολίτη. Με ποιο κριτήριο δίνει...


φύλαξη σε κάποιους δημοσιογράφους ή δικαστικούς και όχι σε άλλους; Με κριτήριο ότι έχουν κάνει λαμογιά και αποτελούν στόχο ή έχουν αποκαλύψει και μπήκαν στο στόχαστρο; Πάντως η προκήρυξη των τρομοκρατών του υπασπιστή φέρεται να λέει:
"Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στο να βρεθεί ο λαός στη δίνη της ανέχειας, και δίχως ίχνος ντροπής, πέταξαν τα όνειρα του στο καιάδα του Δ.Ν.Τ. Προς εσάς τους πολιτικούς, που υφαρπάζεται δεκαετίες τώρα την ψήφο του ανυποψίαστου πολίτη, και την μετατρέπετε αυθαίρετα σε προσωπικό εξουσιαστικό μέσο ισχύς και πλουτισμού, σας γνωστοποιούμε ότι είστε στόχος. Προς εσάς τους μεγαλοπαράγοντες της οικονομικής ζωής, που πρωταρχικό μέλημα σας ήταν και παραμένει το ασύδοτο κέρδος, η αλλοτρίωση και ο έλεγχος του πολιτικού συστήματος, δια μέσου του χρηματισμού και της διαπλοκής, σας γνωστοποιούμε ότι είστε στόχος. Προς εσάς που ελέγχεται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κατ' επέκταση τη σκέψη του πολίτη (Καναλάρχες, μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους) εσείς και εάν είστε στόχος. Σε όλους εσάς τους, φιλοσυστημικούς μεγαλοσυνδικαλιστές, δικαστικούς λειτουργούς, μεγαλοδικηγόρους, μεγαλογιατρούς και κάθε τι μεγαλόσχημο, σας παρακολουθούμε και είστε στόχος. Εγκαταλείψτε το καράβι ομαλά όσο είναι καιρός. Παραδώστε το τιμόνι στο λαό και ας αποφασίσει εκείνος για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει".
Share on Facebook

ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ.ΚΟΙΝΩΣ ΑΔΕΡΦΕΣ

Θα δολοφονούσαν και την γυναίκα του! Πόσο άνανδροι θεέ μου


Και όμως οι φερόμενοι τρομοκράτες λένε στην επιστολή τους ότι σκέφτηκαν να βάλουν την βόμβα στο σπίτι που μένει με την νέα του σύζυγο ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Μα τι άνανδρα χτυπήματα είναι αυτά; Θα δολοφονούσε δηλαδή και την σύζυγο κάποιου ή όποιον πάρει η ...μπάλα όπως πήρε τον άτυχο υπασπιστή.

Αυτό το λέμε επανάσταση; Δολοφονία είναι και όπου υπάρχουν στυγνές δολοφονίες ανθρώπων σε καιρό ειρήνης δεν μπορεί να...


υπάρχει επανάσταση. Καμία λύπηση δεν θέλουν οι δολοφόνοι που σκοτώνουν σε κάδους απορριμάτων έναν 15χρονο ή έναν υπασπιστή που έκανε την δουλειά του στο γραφείο του. Μπορεί ένας άνθρωπος να έχει τόσο μίσος για συνάνθρωπο του; Ναι , μπορεί είναι η απάντηση.

Share on Facebook

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ; ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Θλιβερές εικόνες στην Θεόπετρα Τρικάλων εξαιτίας εκτέλεσης διαταγής έξωσης




Η δικαστική Επιμελήτρια με την συνοδεία συνεργείου 4 αλλοδαπών και παρουσία αστυνομικού, εισήλθε στην οικία για τα διαδικαστικά της έξωσης. Μέσα στην οικία, βρισκότανε μόνο μια 18χρονη κοπέλα που κοιμότανε και ξύπνησε έντρομη....









Η 18χρονη ζήτησε χρόνο να ειδοποιήσει την μητέρα της που βρισκόταν στο χωράφι για τις κτηνοτροφικές εργασίες αλλά όμως η διαδικασία της έξωσης ξεκίνησε αμέσως και έτσι πράγματα της οικογένειας μπήκανε σε σακούλες και πετάχτηκαν εκτός οικίας όπως και η οικοσκευή…



«Δεν προλάβαμε να πάρουμε ούτε ρούχα να φορέσουμε» το παράπονο της 18χρονης στο trikalanews.gr και η απόρριψη του αιτήματος να δοθεί χρόνος δύο ημερών στην οικογένεια να αποχωρήσει με αξιοπρέπεια και όχι με αυτό τον τρόπο σε … κοινή θέα των συγχωριανών τους…



Δυστυχώς ακόμη μια κοινωνική τραγωδία που μόλις ξεκίνησε καθώς η οικογένεια δεν έχει που να μείνει και πλέον είναι στον δρόμο…

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΙΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Σχετικά με την ανάληψη ευθύνης και την δολοφονία του υπασπιστή του Χρυσοχοίδη


Κανένα έρεισμα στους πολίτες δεν έχουν οι δολοφόνοι





"Αφηστε τα αυτα βρε επαναστατες του κωλου και της παρακρατικης προβοκατσιας,αμα εισατε μαγκες να βγειτε σε λιγο καιρο στους δρομους με οπλα σπαθια σκουποξυλα και οτι διαθεσιμο υλικο που σκοτωνει,και να....







συγκρουστηττε μα τις αρχες της ντοπιας και ευρωπαικης χωροφυλακης και ισως με τον στρατο,αυτο που ειμαστε ετοιμοι να πραγματοποιησουμε ολοι εμεις οι απλοι μαλακες που δουλευουμε απο το πρωι ως το βραδυ για να επιβιωσουμε τιμια,εκει να σας δω που θαπεφτ! ουν κορμια στην ασφαλτο απο αληθινα πυρα,και οχι να βαζετε μπομπες στο πουστικο στυλ και να σκοτωνετε αθωους ανθρωπους σκατοκαθηκια ερπετα της κοινωνιας εχετε το θρασσος να βγαζετε και ανακοινωση.Να ξερετε κατι αν σας πιασουμε στα χερια μας θα περασετε απο μεσαιωνικα βασανηστηρια και μετα θα πεταξουμε τα κουφαρια σας στα σκυλια...

Αναγνώστης

Ο ΧΟΛΕΜΠΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ?

Υπογράφει τον Χολέμπας(;)




Το όνομα του 26χρονου Χοσέ Χόλεμπας για το αριστερό άκρο της άμυνας (παίζει όλη την πλευρά) του Ολυμπιακού παίζει πολύ δυνατά τις τελευταίες ώρες. Ο ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν υπό τις...



ΔEITE TON (VIDEO)







οδηγίες του Έβαλντ Λίνεν στη Μόναχο 1860 και μετά το φιλικό με τη Στεάουα ο προπονητής του Ολυμπιακού έμεινε στο Μόναχο για να συζητήσει με την πρώην ομάδα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να κλείσει τον ύψους 1,84 αριστροπόδαρο ποδοσφαιριστή ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βγάλει από τα ταμεία του πάνω από 1 εκατ. ευρώ για την ομάδα και τον παίκτη.



Ο Χολέμπας έχει ελληνικές ρίζες. Ο πατέρας του είναι Έλληνας, ενώ η μητέρα του μισή Ουρουγουανή και μισή Γερμανίδα. Επίσης παίζει όλη την αριστερά πλευρά και αγωνίζεται στην Μόναχο 1860 από το καλοκαίρι του 2006 (πήγε σαν ελεύθερος - προηγούμενη ομάδα του η Βικτόρια Κα΄χλ) και έχει γεμάτες χρονιές καθώς και μια σχετική έφεση στο σκοράρισμα κυρίως από τις στημένες φάσεις όπως θα δείτε στα video.



Είναι ένας γρήγορος παίκτης, έχει την ντρίμπλα και από ότι έχουμε δει είναι πολυθεσίτης. Ένα εργαλείο από αυτά που αρέσουν στον Λίνεν. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για έναν Τοροσίδη από αριστερά, είναι πολύ τολμηρό να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο από τόσο νωρίς. Αν αποκτηθεί θα τον δούμε (κι εσείς μαζί) και θα τον κρίνουμε...





























todekari.blogspot.com

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Γ.ΣΟΥΡΗΣ.ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ

Γεώργιος Σουρής (1853-1919)


Τα έχει πει όλα... πριν 100 χρόνια, τρομερά επίκαιρος!!!

Ἀνθολογία τῆς Οἰκονομίας

Ποιὸς εἶδε κράτος λιγοστὸ
σ᾿ ὅλη τὴ γῆ μοναδικό,...
ἑκατὸ νὰ ἐξοδεύῃ
καὶ πενήντα νὰ μαζεύῃ;

Νὰ τρέφῃ ὅλους τους ἀργούς,
νἄχῃ ἑπτὰ Πρωθυπουργούς,
ταμεῖο δίχως χρήματα
καὶ δόξης τόσα μνήματα;
Νἄχῃ κλητῆρες γιὰ φρουρὰ
καὶ νὰ σὲ κλέβουν φανερά,
κι ἐνῷ αὐτοὶ σὲ κλέβουνε
τὸν κλέφτη νὰ γυρεύουνε;
* * *

Κλέφτες φτωχοὶ καὶ ἄρχοντες μὲ ἅμαξες καὶ ἄτια,
κλέφτες χωρὶς μία πῆχυ γῆ καὶ κλέφτες μὲ παλάτια,
ὁ ἕνας κλέβει ὄρνιθες καὶ σκάφες γιὰ ψωμὶ
ὁ ἄλλος τὸ ἔθνος σύσσωμο γιὰ πλούτη καὶ τιμή.
* * *

Ὅλα σ᾿ αὐτὴ τὴ γῆ μασκαρευτῆκαν
ὀνείρατα, ἐλπίδες καὶ σκοποί,
οἱ μοῦρες μας μουτσοῦνες ἐγινῆκαν
δὲν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
* * *

Ὁ Ἕλληνας δυὸ δίκαια ἀσκεῖ πανελευθέρως,
συνέρχεσθαί τε καὶ οὐρεῖν εἰς ὅποιο θέλει μέρος.
* * *

Χαρὰ στοὺς χασομέρηδες! χαρὰ στοὺς ἀρλεκίνους!
σκλάβος ξανάσκυψε ὁ ρωμιὸς καὶ δασκαλοκρατιέται.
* * *

Γι᾿ αὐτὸ τὸ κράτος, ποὺ τιμᾶ τὰ ξέστρωτα γαϊδούρια,
σικτὶρ στὰ χρόνια τὰ παλιά, σικτὶρ καὶ στὰ καινούργια!
* * *

Καὶ τῶν σοφῶν οἱ λόγοι θαρρῶ πὼς εἶναι ψώρα,
πιστὸς εἰς ὅ,τι λέγει κανένας δὲν ἐφάνη...
αὐτὸς ὁ πλάνος κόσμος καὶ πάντοτε καὶ τώρα,
δὲν κάνει ὅ,τι λέγει, δὲν λέγει ὅ,τι κάνει.
* * *

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαῖο,
ὕφος τοῦ γόη, ψευτομοιραῖο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
Σπαθὶ ἀντίληψη, μυαλὸ ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι ὅλα τὰ ξέρει.
Κι ἀπὸ προσπάππου κι ἀπὸ παπποῦ
συγχρόνως μποῦφος καὶ ἀλεποῦ.
* * *

Καὶ ψωμοτύρι καὶ γιὰ καφὲ
τὸ «δὲ βαρυέσαι» κι «ὢχ ἀδερφέ».
Ὡσὰν πολίτης, σκυφτὸς ραγιᾶς
σὰν πιάσει πόστο: δερβεναγᾶς.Θέλει ἀκόμα -κι αὐτὸ εἶναι ὡραῖο-
νὰ παριστάνει τὸν εὐρωπαῖο.
Στὰ δυὸ φορώντας τὰ πόδια πού ῾χει
στό ῾να λουστρίνι, στ᾿ ἄλλο τσαρούχι.
* * *

Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.
Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

Share on Facebook

ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΗ ΤΖΟΥΛΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ?

Γαλλία: Μαζικές απελάσεις μεταναστών


ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα η Γαλλία. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2010 πραγματοποιήθηκαν 14.670 απελάσεις και εξαρθρώθηκαν 115 δουλεμπορικά...κυκλώματα, συνελήφθησαν 2.421 δουλέμποροι και 880 άτομα που απασχολούσαν παράνομους μετανάστες. Το υπουργείο Μετανάστευσης εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του έτους, ο συνολικός αριθμός των απελάσεων θα φτάσει τις 28.000, ενώ το 2009 ήταν 29.000. Εκτός της κατασταλτικής πλευράς, δόθηκαν 90.838 άδειες μακράς παραμονής, εκ των οποίων οι 13.077 σε οικονομικούς μετανάστες, 31.744 σε φοιτητές, 4.779 σε άτομα που είχαν ζητήσει άσυλο και 41.238 για οικογενειακούς λόγους.

Ταυτόχρονα, το πρώτο εξάμηνο του 2010 62.824 άτομα απέκτησαν τη γαλλική υπηκοότητα.

Στην Ελλάδα φυσίκα δεν υπάρχει οργάνωση

ΠΗΓΗ: http://hellenicspace.wordpress.com/2010/07/10/%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD/

ΜΑ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΣΙ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ

"Επιχειρησεις Οδικής Βοήθειας"


"Oσο αφορα τον μεγαλο οφειλετη του ελληνικου δημοσιου που γραφετε κυριο ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟ ΕΧΠΡΕΣ ΣΕΡΒΙΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΤZΙΔΑΚΗΣ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΚΛΕΙΣΕ 50 ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ EYRΩ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ... ΟΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΙΡΙΞΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ.ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΔΑ ΝΑΙ

Η Σούπερ Λίγκα μετατράπηκε σε Παράγκα


Η Σούπερ Λίγκα, αντί να υπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, αποδεικνύεται χρόνο με το χρόνο μια επίσημη παράγκα. Αντί να... προσπαθούν για συγκλήσεις μεταξύ τους οι "συνεταίροι", κάνουν τα πάντα για "συμμαχίες" και "επιρροές" που τροφοδοτούν την ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.

1. Τι δουλειά έχουν στη διοργανώτρια τα εσωτερικά του Παναθηναϊκού και τι δουλειά έχει ο Νικόλας Πατέρας να κάνει παιγνίδι με τον Μπέο με την υποψηφιότητα του Θανάση Κανελλόπουλου στην προεδρία της Σούπερ Λίγκα; Για να κοντράρει τον "Τζίγγερ", ελέγχοντας ξανά τις επιτροπές, την αθλητική δικαιοσύνη και τη διαιτησία; Είναι δουλειά αυτή για διοργανώτρια; Δεν σέβονται τίποτα;

2. Πόσο ηθικό είναι ο κ. Θανάσης Κανελόπουλος να γίνεται σε ένα βράδυ αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (για να έχει τα τυπικά προσόντα υποψηφιότητας στη ΣΛ) και να είναι και ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της ίδιας ΠΑΕ που ελέγχει ο Αχιλλέας Μπέος και ο αδελφός του κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος να έχει αναλάβει ως αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου την υπόθεση των "σικέ" αγώνων που έχει καταγγείλει η UEFA και με τον Ολυμπιακό Βόλου πρώτο στη σχετική λίστα του κ. Λιμάχερ; (ΣΗΜ.: Ακόμη κρατά στο συρτάρι του τους νέους φακέλους με τα ύποπτα ματς ο κ. Πι! λάβιος). Η υποψηφιότητα Κανελλόπουλου έγινε με πρόταση Μπέου, που σημειωτέον δεν έχει δικαίωμα λόγω δικαστικών υποθέσεων και αθλητικού νόμου να είναι παράγοντας και όμως γίνεται δεκτός στις συνεδριάσεις της Σούπερ Λίγκα...
3. Γράφουν ή δεν γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την όποια αξιοπιστία όταν οι εκλογές για νέο πρόεδρο τη Δευτέρα είναι υπόθεση Τζίγκερ με Τσακίρη και Πατέρα με Κανελλόπουλο;

Ας κάνουν ότι θέλουν κι ας μένει παρασάγκας πίσω το επαγγελματικό τους κλωτσοσκούφι, αλλά για την περίπτωση ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΠΕΟΣ-ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, υπάρχει άραγε ένας εισαγγελέας να ελέγξει την διαπλοκή ονομάτων και υποθέσεων;

ΠΗΓΗ: http://apokrouseis.blogspot.com/2010/07/blog-post_7960.html

ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

"Πως στηνονται οι προβοκατσιες"


"Στην περιοχη μου συχνα πραγματοποιουνται πορειες αναρχικων τουλαχιστον 3 φορες το χρονο Σας πληροφορω πως σχεδον στο συνολο τους ειναι ειρηνικες χωρις... ποτε να προκαλεσουν υλικες ζημιες σε βαρος ξενης περιουσιας Ερχονται διαδηλωνουν τα ιδια αιτηματα καθε φορα υπο την παρακολουθηση των ματ κι αλλης αστυνομικης δυναμης Καποια στιγμη κι ενω διαδηλωναν εχοντας μετακινηθει προς καποιο σημειο στο οποιο παραμενουν για κανα μισαωρο και απο κει και περα αποχωρουν παρατηρω μια ομαδα αστυνομικων να παραμενει στασιμη χωρις να τους ακολουθει ε! χοντας σχηματισει κλοιο Δεν μπορουσα να καταλαβω εβλεπα την πλατη τους οταν καποια στιγμη ανοιγουν και τι να δω γυρω στα 6 7 ατομα να βγαινουν ντυμενοι οπως ακριβως οι αναρχικοι και να κατευθυνονται προς την πορεια Αυτο ηταν μολις ενσωματωθηκαν αρχισε να πεφτει το ξυλο Ολα αυτα ελαβαν χωρα περυσι"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΕΤΟΣ?ΧΛΩΜΟΟΟΟΟ

«Χρέος μας το πρωτάθλημα!»

Από Δημήτρης Τομαράς | Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010 22:28
Bookmark and Share
«Χρέος μας το πρωτάθλημα!»

Διαβάστε επίσης

O Βαγγέλης Μαρινάκης στην ομιλία τους προς τους παίκτες του Ολυμπιακού ζήτησε το πρωτάθλημα αλλά και την πρόκριση σε βάρος της Μπέσα στο Γιουρόπα Λιγκ.
Αρχικά ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού επισήμανε προς τους ποδοσφαιριστές του πειραϊκού συλλόγου πως «είναι χρέος μας να κατακτήσουμε φέτος το πρωτάθλημα. Πάμε να τα δώσουμε όλα γι' αυτόν τον στόχο και στο τέλος να τον πετύχουμε».

Επίσης ξεκαθάρισε πως «προσωπικά σας πιστεύω πολύ όλους. Εμείς ως διοίκηση πιστεύουμε και στηρίζουμε την αγωνιστική αξία όλων των παικτών. Πιστεύουμε πολύ και στους μικρούς σε ηλικία».

Από εκεί και πέρα ζήτησε «νίκες και πρόκριση επί της Μπέσα. Πάμε τώρα να παίξουμε καλά κόντρα στην αντίπαλό μας και να περάσουμε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ».


ΡΟΜΕΝΤΑΛ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ

Στροφή σε Ρόμενταλ!

Από Πολύδωρος Παπαδόπουλος | Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010 22:57
Bookmark and Share
Στροφή σε Ρόμενταλ!

To... «Si» του Μάουρο Καμορανέζι δεν έφτασε στα γραφεία του Ολυμπιακού, το θέμα «πάγωσε» και ο Ντένις Ρόμενταλ είναι ξανά στο προσκήνιο. Το gazzetta.gr σας ενημέρωσε από το πρωί για τις δυσκολίες που υπάρχουν στο θέμα με τον Ιταλό.


Στον Μάουρο Καμορανέζι είχαν στραμμένο το βλέμμα τους οι «ερυθρόλευκοι» περιμένοντας την θετική απάντηση του, ωστόσο η αργοπορία φαίνεται πως αλλάζει τα σχέδια τους. Μπορεί οι πληροφορίες να μιλούν για συμφωνία του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους έναντι 1.5 εκ. ευρώ, ωστόσο το γεγονός πως ο παίκτης δεν ήταν τόσο θετικός στο να αποχωρήσει από την Ιταλία, αναγκάζει τους Πειραιώτες να στραφούν και σε άλλες λύσεις, με τον Ντένις Ρόμενταλ να είναι ξανά στο προσκήνιο.

Ο Δανός βλέπει με καλό μάτι τους Πειραιώτες και τις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις και στο συγκεκριμένο μέτωπο. Το «πάγωμα» με τον Καμορανέζι δεν σημαίνει οριστικό «διαζύγιο», όμως ο Δανός είναι ο παίκτης που τη δεδομένη στιγμή συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

Πάντως, το gazzetta.gr σας ενημέρωσε για τις δυσκολίες που υπήρχαν με τον Ιταλό, και ακόμα όταν «φούντωνα» οι φήμες για... συμφωνία, εμείς τονίζαμε πως ο παίκτης είναι αρκετά διστακτικός.





ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ