ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ.ΣΕ ΓΑΜΑΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ

«ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ» ΚΑΡΤΕΛ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ!

ονομάζεται η ρητή σύμπραξη (συμφωνία) μεγάλων κυρίως επιχειρήσεων εταιρικής μορφής δραστηριοποιούμενων στον ίδιο κλάδο, δηλαδή ανταγωνιστικών, με σκοπό την αποφυγή του μεταξύ τους ανταγωνισμού δια κοινής διαμόρφωσης ενιαίας τιμής των προσφερομένων υπηρεσιών ή των προϊόντων τους, ή και με πολύ ελάχιστες μεταξύ τους διαφορές τιμών.
-Από τον ορισμό της λέξης "καρτέλ" στη wikipedia

Κάθε φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για τις εναρμονισμένες πρακτικές των σουπερμάρκετ, οι οποίες εκτοξεύουν στα ύψη τις τιμές των προϊόντων, οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης δηλώνουν «αγανακτισμένοι» αλλά «ανήμποροι» να επέμβουν ουσιαστικά. Όμως η στάση αυτή του «Πόντιου Πιλάτου» που επιλέγει στην πράξη η κυβέρνηση, αποτελεί επί της ουσίας στήριξη του καρτέλ των σούπερμαρκετ, το οποίο λεηλατεί τα εισοδήματα των νοικοκυριών.

Αποκαλυπτικό προς αυτή την κατεύθυνση είναι το ρεπορτάζ της Δήμητρας Σκούφου στην εφημερίδα «Τα Νέα», το οποίο φανερώνει ότι
τα επιχειρήματα της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ περί «ανταγωνισμού» και «απελευθέρωσης» των αγορών δεν είναι παρά κούφια λόγια, τα οποία το μόνο που εξυπηρετούν είναι την προπαγάνδα υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου, το οποίο απαιτεί την ελαχιστοποίηση των όποιων ρυθμίσεων, προκειμένου να επιβάλλει μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές πρακτικές, οι οποίες εκτοξεύουν τα κέρδη του.
Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

«Τιµές-καρµπόν καταγράφονται σε ίδια προϊόντα που πωλούνται στα ράφια διαφορετικών σούπερ µάρκετ. Ο έλληνας καταναλωτής είναι εγκλωβισµένος σε µια αγορά στην οποία κάθε άλλο παρά λειτουργεί ο ανταγωνισµός. (σ.σ. αν ρωτήσεις όμως τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αυτών που έχουν οργανωθεί σε καρτέλ, "μια χαρά" θα σου πουν ότι λειτουργεί - ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ)

Ταυτόχρονα είναι αναγκασµένος να πληρώνει και ακριβότερα σε σχέση µε τους άλλους Ευρωπαίους τα ίδια προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών που πωλούνται στην Ελλάδα.


Η έρευνα που έκαναν «ΤΑ ΝΕΑ», µε βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιµών, σε 6 µεγάλες αλυσίδες, είναι αποκαλυπτική και δείχνει ότι ο ανταγωνισµός δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε στην ελληνική αγορά. Εξετάζοντας τις τιµές 29 βασικών προϊόντων, τα οποία επελέγησαν τυχαία, προκύπτει ότι οι καταναλωτές που θα θελήσουν να τα αγοράσουν µε δυσκολία θα βρουν αξιοσηµείωτες διαφορές στις τιµές ανάµεσα στις έξι αλυσίδες σούπερ µάρκετ. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι τιµές είναι ακριβώς ίδιες. Ενδεικτικά, το ψωµί του τοστ συγκεκριµένης εταιρείας στα 3 από τα 6 σούπερ µάρκετ είχε τιµή 2,73 ευρώ, στα δύο σούπερ µάρκετ κόστιζε 2,72, ενώ µόνο σε ένα η διάφορα της τιµής ήταν οριακά υψηλότερη, στα 2,87 ευρώ. Ενα κιλό αλεύρι αντίστοιχα είχε την ίδια τιµή, 1,15 ευρώ, στα 5 από τα 6 σούπερ µάρκετ, ενώ επίσης ένα πακέτο µπισκότα είχε την ίδια ακριβώς τιµή, 1,05 ευρώ, στα 4 από τα 6 σούπερ µάρκετ. Οµως ακόµα και σε είδη που οι τιµές τους δεν είναι ακριβώς οι ίδιες, η διαφορά τις περισσότερες φορές είναι µερικά λεπτά.

Το κόστος του καλαθιού

Ανάλογη είναι και η εικόνα στο συνολικό κόστος του καλαθιού. Σύµφωνα µε τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιµών του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στις 5 Οκτωβρίου 2010 ένα καλάθι µε 29 αγαθά κόστιζε στην αλυσίδα Carrefour - Μαρινόπουλος 88,91 ευρώ, στην αλυσίδα Μy Μarket 91,14 ευρώ, στην Α-Β Βασιλόπουλος 89,69 ευρώ, στη Σκλαβενίτης 89,49 ευρώ, στην Ατλάντικ 92,85 ευρώ και τέλος στον Βερόπουλο 90,43 ευρώ. Ετσι η διαφορά ανάµεσα στο φθηνότερο και το ακριβότερο σούπερ µάρκετ ήταν 3.94 ευρώ, η οποία ανάµεσα σε 4 αλυσίδες σούπερ µάρκετ µειώνεται ακόµη περισσότερο και φθάνει µόλις το 1,5 ευρώ.

Στελέχη του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εκτιµούν ότι οι ανύπαρκτες ή µικρές αποκλίσεις τιµών σε κάθε περίπτωση κρίνονται αδικαιολόγητες και διερευνώνται τόσο στο κοµµάτι που αφορά τις βιοµηχανίες όσο και στο κοµµάτι που αφορά τις αλυσίδες σούπερ µάρκετ.

Η ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ελπίζει ότι µε το Παρατηρητήριο Τιµών οι καταναλωτές θα µπορούν να έχουν µια συνολική εικόνα των τιµών και θα µπορούν να συγκρίνουν ώστε να βρίσκουν τις καλύτερες τιµές. Μάλιστα σήµερα οι καταναλωτές µε τις υπάρχουσες πληροφορίες που έχουν µπει στο Παρατηρητήριο µπορούν να βρίσκουν το εύρος των τιµών σε σούπερ µάρκετ αλλά και τις τιµές ανά προϊόν σε κάθε κατάστηµα και µάλιστα ανάλογα µε τη γεωγραφική περιοχή στην οποία βρίσκονται. Ενώ ιδιαίτερα χρήσιµο είναι ότι µπορούν να φτιάχνουν το δικό τους καλάθι για να επιλέξουν το σούπερ µάρκετ απ’ όπου θα κάνουν τις αγορές τους.

Στελέχη του υπουργείου πιστεύουν ότι η λειτουργία του Παρατηρητηρίου θα πιέσει τις επιχειρήσεις να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές στις τιµές τους προς όφελος του καταναλωτή, αφού κανείς θα µπορεί να συγκρίνει πριν αγοράσει. Οµως αυτό δεν µπορεί να αποτελέσει το µόνο φάρµακο κατά της ακρίβειας. Η ενιαία πολιτική τιµών που ακολουθούν πολλές επιχειρήσεις για τα προϊόντα τους αλλά και οι σηµαντικές αποκλίσεις σε σχέση µε τις τιµές ίδιων προϊόντων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που έχουν ως αποτέλεσµα οι τιµές στην Ελλάδα να είναι έως και 30% ακριβότερες, αποτελεί προτεραιότητα της ηγεσίας του υπουργείου και για τον λόγο αυτό τις επόµενες ηµέρες αναµένονται επαφές του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη µε εκπροσώπους των πολυεθνικών εταιρειών. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός, το ότι πολυεθνικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πολύ µεγάλη δύναµη επιβάλλουν τη θέλησή τους στην αγορά και διαµορφώνουν τις τιµές σε υψηλότερα επίπεδα από άλλες χώρες της Ε.Ε. δεν µπορεί να συνεχιστεί και αυτό αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης ώστε να µειωθούν οι τιµές. Προς την ίδια κατεύθυνση ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας επεξεργάζεται αλλαγές σε ό,τι αφορά το καθεστώς των προσφορών σε προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ µάρκετ οι οποίες θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του χρόνου µε στόχο το όφελος των προσφορών να πηγαίνει στην τσέπη του καταναλωτή.»
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι το αρμόδιο υπουργείο εξαντλεί την δραστηριοποίησή του και την αυστηρότητά του στο να «ελπίζει» και στο να πραγματοποιεί «επαφές» με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών αλυσίδων για να μειωθούν οι τιμές που επιβάλλονται στους πολίτες από το καρτέλ των σούπερμαρκετ. Λες και δεν υπάρχει νομοθεσία, η οποία τιμωρεί και απαγορεύει τη λειτουργία των μονοπωλίων! Όμως φαίνεται ότι η σχετική νομοθεσία εφαρμόζεται μόνο για τη διάλυση και το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, ενώ στην περίπτωση των ιδιωτικών μονοπωλίων υπάρχουν απλά «φιλικές επαφές»….

Αναδημοσίευση από "iskra"
tsak-giorgis

ΠΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΑΝΑΣΚΕΛΑ

Η Pamela Anderson μένει σε λυόμενο με τα παιδιά της!


Η Pamela Anderson μένει σε λυόμενο, μαζί με τα παιδιά της. Μην πάει ο νους σας όμως ότι ξόδεψε όλα της τα χρήματα στις πλαστικές, και έμεινε στον άσο. Αν και η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και έχει πολλά χρέη από φόρους στην Καλιφόρνια.





Η σταρ του Baywatch ανακαινίζει τη βίλα της στο Malibu και μένει σε τροχόσπιτο αλλά φαίνεται πως της αρέσει αυτή η ζωή και υποστηρίζει ότι δε θέλει να φύγει.

«Τα αγόρια μου και εγώ λατρεύουμε το λυόμενο. Είναι μια ειδική κοινότητα, είμαστε χαρούμενοι εδώ. Είναι το πιο όμορφο μέρος, εδώ παίρνω την μηχανή μου, τη σανίδα του surf. Υπάρχουν πυροσβέστες με τα παιδιά τους, surfers, τα πάντα. Τα παιδιά είναι ευτυχισμένα. Δεν θα αντάλλασα τη ζωή μου με κανέναν», δήλωσε η 43χρονη ηθοποιός.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ξόδεψε μια περιουσία για την ανακαίνιση του σπιτιού της το οποίο διαθέτει από πισίνες, μέχρι και χρυσά πλακάκια. Η βίλα θα είναι έτοιμη σε λίγο καιρό αλλά μέχρι τότε η Pamela Anderson θα ζει μια… απλή ζωή στο τροχόσπιτο.

Άλλωστε το νέο της προφίλ προστάζει να είναι απλή στην καθημερινότητα της, χωρίς να προκαλεί. Η ίδια δηλώνει πως επιδιώκει περισσότερο να είναι καλή μητέρα από ότι σταρ. «Πρώτα έρχονται τα απιδιά μου, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Έχω φτάσει τόσο μακριά, ώστε να τα συμπεριλαμβάνω στα συμβόλαιά μου, προκειμένου να μην χάσω κανέναν αγώνα τους στο baseball, καμία εξάσκηση, είμαι εκεί στο πρωινό, τα πηγαίνω στο σχολείο».

ΑΓΓΛΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Διαφορές Άγγλου - 'Ελληνα στο χώρο εργασίας


Άγγλος Έλληνας

Σοβαρά ; Απίστευτο ! Εντυπωσιακό!
Πω , πω κουφάθηκα ρε πούστη!

Δε με απασχολεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο ζήτημα

Στ' αρχίδια μου !

Μου αρέσουν οι προκλήσεις

Γαμώ την τύχη μου! Κι άλλη στραβή!

Δεν είχα σχέση με το συγκεκριμένο εγχείρημα

Τι στο διάολο έχω να κάνω εγώ με αυτή την παπαριά !

Θα είναι δύσκολο να συντονίσουμε τις ενέργειές μας

Να πάει να γαμηθεί και να το κάνει μόνος του ο καριόλης!

Ναι , οπωσδήποτε σήμερα θα μπορέσω να δουλέψω μερικές ώρες παραπάνω

Ωραία ! Και κερατάς και δαρμένος !

Δε γνωρίζει ο συνάδελφος το συγκεκριμένο πρόβλημα

Είναι εντελώς μαλάκας !

Με συγχωρείτε

ΕΕ ! Εσύ !

Με συγχωρείτε, Κύριε !

ΕΕ ! Εσύ ! Ναι , ΕΣΥ ρε μαλάκα!

Ο προϊστάμενος δεν έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα

Είστε όλοι άχρηστοι !

Λυπάμαι αλλά δε μπορώ να σε εξυπηρετήσω

Δε γαμιέσαι λέω εγώ!

Επιτέλους αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειές της

Τι ; Πήρε προαγωγή ; Αναρωτιέμαι πόσους από το διοικητικό συμβούλιο έχει τσιμπουκώσει!!

Μήπως θυμάσαι που τοποθέτησες τα έγγραφα που σου έδωσα ;

Τι τα έκανες τα κωλόχαρτα;

Νομίζω πως η πρότασή σου είναι ανεφάρμοστη

Καλά , σκατά έχεις στο μυαλό σου;

Το νέο αίτημα του για αύξηση απορρίφθηκε

Πάλι τα αρχίδια μου πήρε!

Δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ανέλιξη

Θα ψοφήσεις και θα είσαι ακόμα κλητήρας !

Το φωτοτυπικό έχει τεθεί εκτός λειτουργίας

Πάλι χάλασε η μπαχατέλα!

Οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι ιδανικότερες

Μπουρδέλο έχουμε καταντήσει!

Ο ανελκυστήρας δε λειτουργεί

Από τα σκαλιά και άμα σ' αρέσει !

ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ?ΣΕΙΡΗΝΑΚΗ ΤΡΕΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Candy Bar - Νάταλι Θάνου, Τάμτα Μαστοράκη , Όλγα Φαρμάκη

gossip-tv
Candy Bar - Νάταλι Θάνου, Τάμτα Μαστοράκη , Όλγα Φαρμάκη

gossip-tv

Αναρτήθηκε από Espres στις Σάββατο, Οκτώβριος 16, 2010

Α ΡΕ ΚΩΛΟΦΑΡΔΕ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗ.ΒΡΗΚΕΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΣΟΝΤΑ

Η ΕΛΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΛΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΥΖΑΡΕΣ.ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΙΓΚ ΜΠΡΑΔΕΡ?ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ.ΤΑΙΝΙΑ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

η Σπιναλόγκα γυρίστηκε 52 χρόνια πριν



ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

μια ελληνική ταινία που γυρίστηκε το 1958 όταν δηλαδή η Σπιναλόγκα ήταν ακόμα ανοικτή!

Μάλιστα θεωρήθηκε πρωτοποριακή για την εποχή της αφού κατάφερε να απομυθοποιήσει την ασθένεια της λέπρας.

 Δείτε την ταινία με πολύ γνωστούς πρωταγωνιστές η οποία γυρίστηκε 52 χρόνια πριν μπει ΤΟ ΝΗΣΙ στην ζωή μας.
Η σκηνοθέτης κατορθώνει να απομυθοποιήσει την ασθένεια της λέπρας χωρίς ακρότητες και ωραιολογίες. Η ταινία ήταν διεθνώς πρωτοποριακή, τόσο στη σύλληψη του θέματος όσο και στην εκτέλεση, αφού μερικά από τα γυρίσματα έγιναν στο νησί της Σπιναλόγκα που τότε λειτουργούσε ως λεπροκομείο
 Ο επιβεβλημένος απομονωτισμός των κατοίκων της Σπιναλόγκα δημιουργεί καθημερινά επεισόδια τα οποία απασχολούν τόσο τις Αρχές όσο και τους ίδιους τους ασθενείς.

Ένα ζευγάρι γιατρών (Γ. Καμπανέλλης-Ν. Σγουρίδου) αγωνίζεται για την ίαση της λέπρας στο νησί.
Ο γιατρός υποκύπτει τελικά στην ασθένεια αλλά το νέο φάρμακο –που στο μεταξύ έχει εφευρεθεί, αποκαθιστά την υγεία του καθώς και των υπολοίπων ασθενών.
 Η Αγλαΐα Μητροπούλου, στο βιβλίο της Ελληνικός Κινηματογράφος αναφέρει: «Το 1957 το Νησί της Σιωπής αποκαλύπτει μια καινούργια σκηνοθέτη, την Λίλα Κουρκουλάκου. Νέα, γεμάτη ενθουσιασμό, ύστερα από σπουδές στο Πειραματικό Κέντρο Κινηματογράφου της Ρώμης, βάζει σ’ αυτή τη μελέτη για τη ζωή των λεπρών στη Σπιναλόγκα μιαν αφοσίωση και μια στοργή που φωτίζουν νεορεαλιστικά το ντοκυμενταρίστικο πλαίσιο και στυλ της ταινίας»

. Η σκηνοθέτης κατορθώνει να απομυθοποιήσει την ασθένεια της λέπρας χωρίς ακρότητες και ωραιολογίες. Η ταινία ήταν διεθνώς πρωτοποριακή, τόσο στη σύλληψη του θέματος όσο και στην εκτέλεση, αφού μερικά από τα γυρίσματα έγιναν στο νησί της Σπιναλόγκα που τότε λειτουργούσε ως λεπροκομείο

. Μάλιστα η ταινία έγινε αφορμή να κλείσει το λεπροκομείο και οι ελάχιστοι εναπομείναντες πρώην λεπροί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα


http://enomenoiblogers.blogspot.com

. Μάλιστα η ταινία έγινε αφορμή να κλείσει το λεπροκομείο και οι ελάχιστοι εναπομείναντες πρώην λεπροί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το «my-greece.gr» βασικό εργαλείο για την προβολή του ελληνικού τουρισμού

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

TH νέα στρατηγική του Yπουργείου Τουρισμού παρουσίασε χθες ο υπουργός Π. Γερουλάνος σε συνάντηση ομογενών στο «Κρητικό σπίτι» στην Αστόρια, δίνοντας έμφαση στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα «my-greece.gr», το οποίο αποτελεί τη μετεξέλιξη του Youingreece και της δράσης «Συμμαχία για την Ελλάδα». Oσον αφορά την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, ο κ. Γερουλάνος επισήμανε ότι έχει παρατηρηθεί μεταστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «κάτι αλλάζει στην Ελλάδα».

Ο υπουργός Τουρισμού στην πανομογενειακή συγκέντρωση έδωσε μια συνολική εικόνα για τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο με σκοπό την προσέλκυση τουριστών, προβάλλοντας διαφημιστικά σποτάκια που αναδεικνύουν την ομορφιά της χώρας. Επισήμανε ιδιαίτερα την αλλαγή επικοινωνιακής πολιτικής του υπουργείου, καθώς και την πρόθεση το υλικό του site «my-greece.gr» να αποτελέσει βάση για την ανάπτυξη των 90 εμπειριών-πρεσβευτών της Ελλάδας στο visitgreece.gr.

O κ. Γερουλάνος δέχτηκε ερώτηση και για την αεροπορική σύνδεση της χώρας με την Αμερική. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η κατάργηση της απευθείας πτήσης της Ολυμπιακής Νέα Υόρκη - Αθήνα, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αμερική, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ελληνικών αεροπορικών εταιριών, τότε θα εισέλθουν σε μια τροχιά ανάπτυξης και δεν αποκλείεται να μπορέσουν να καθιερώσουν και πτήση από τη Νέα Υόρκη.
Μεταξύ άλλων, παρουσίασε και ιδέες για την προσέλκυση εξειδικευμένου τουρισμού, επισημαίνοντας για παράδειγμα την περίπτωση του Μαραθωνίου της Αθήνας, αθλητικό γεγονός που μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί εκτός της χώρας.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημαντική προσφορά της ομογένειας, αναφέροντας ότι «αν καταφέραμε κάτι μέχρι τώρα και μέσα απ'Α αυτή την κρίση, ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στη δική σας συμβολή».
Τον λόγο πήρε και ο αντιπρόσωπος του Εθνικού Ελληνικού Συλλόγου Φοιτητών με μέλη σε σαράντα αμερικανικά πανεπιστήμια και κολέγια, ο οποίος αναφέρθηκε στη θέληση για «εθελοντική δουλειά», ώστε να προβληθεί σωστά και αποτελεσματικά ο τουρισμός, ο πολιτισμός και γενικότερα η εικόνα της χώρας μας.

http://my-greece.gr/

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το «my-greece.gr» βασικό εργαλείο για την προβολή του ελληνικού τουρισμού

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

TH νέα στρατηγική του Yπουργείου Τουρισμού παρουσίασε χθες ο υπουργός Π. Γερουλάνος σε συνάντηση ομογενών στο «Κρητικό σπίτι» στην Αστόρια, δίνοντας έμφαση στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα «my-greece.gr», το οποίο αποτελεί τη μετεξέλιξη του Youingreece και της δράσης «Συμμαχία για την Ελλάδα». Oσον αφορά την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, ο κ. Γερουλάνος επισήμανε ότι έχει παρατηρηθεί μεταστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «κάτι αλλάζει στην Ελλάδα».

Ο υπουργός Τουρισμού στην πανομογενειακή συγκέντρωση έδωσε μια συνολική εικόνα για τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο με σκοπό την προσέλκυση τουριστών, προβάλλοντας διαφημιστικά σποτάκια που αναδεικνύουν την ομορφιά της χώρας. Επισήμανε ιδιαίτερα την αλλαγή επικοινωνιακής πολιτικής του υπουργείου, καθώς και την πρόθεση το υλικό του site «my-greece.gr» να αποτελέσει βάση για την ανάπτυξη των 90 εμπειριών-πρεσβευτών της Ελλάδας στο visitgreece.gr.

O κ. Γερουλάνος δέχτηκε ερώτηση και για την αεροπορική σύνδεση της χώρας με την Αμερική. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η κατάργηση της απευθείας πτήσης της Ολυμπιακής Νέα Υόρκη - Αθήνα, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αμερική, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ελληνικών αεροπορικών εταιριών, τότε θα εισέλθουν σε μια τροχιά ανάπτυξης και δεν αποκλείεται να μπορέσουν να καθιερώσουν και πτήση από τη Νέα Υόρκη.
Μεταξύ άλλων, παρουσίασε και ιδέες για την προσέλκυση εξειδικευμένου τουρισμού, επισημαίνοντας για παράδειγμα την περίπτωση του Μαραθωνίου της Αθήνας, αθλητικό γεγονός που μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί εκτός της χώρας.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημαντική προσφορά της ομογένειας, αναφέροντας ότι «αν καταφέραμε κάτι μέχρι τώρα και μέσα απ'Α αυτή την κρίση, ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στη δική σας συμβολή».
Τον λόγο πήρε και ο αντιπρόσωπος του Εθνικού Ελληνικού Συλλόγου Φοιτητών με μέλη σε σαράντα αμερικανικά πανεπιστήμια και κολέγια, ο οποίος αναφέρθηκε στη θέληση για «εθελοντική δουλειά», ώστε να προβληθεί σωστά και αποτελεσματικά ο τουρισμός, ο πολιτισμός και γενικότερα η εικόνα της χώρας μας.

http://my-greece.gr/

ΜΕΘΕΡΜΗΝΕΥΟΜΕΝΟΝ.ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΑ

Το διπλό τεστ της τρόικας στην κυβέρνηση

imf2Στο πολιτικό πεδίο ετοιμάζεται να δοκιμάσει η τρόικα την κυβέρνηση, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για μια ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών του «πακέτου» των 110 δις. ευρώ, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011.  Όπως επισημαίνουν  έγκυρες πηγές στις Βρυξέλλες, επίσημα μπορεί να παρέχεται στήριξη με κάθε τρόπο στην κυβέρνηση, αλλά στο παρασκήνιο εντείνονται οι ανησυχίες για τους σοβαρούς πολιτικούς κινδύνους που θα κάνουν την εμφάνισή τους μετά τις δημοτικές εκλογές, απειλώντας την εφαρμογή του μνημονίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δανειστές της χώρας, με πρώτη τη γερμανική κυβέρνηση, φοβούνται μια βίαιη αλλαγή...του πολιτικού κλίματος στην Ελλάδα αυτό το χειμώνα: «η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει, όχι μόνο ότι μπορεί να διατηρήσει την πολιτική της κυριαρχία, αλλά και ότι είναι σε θέση να επιβιώσει από τις μεγάλες συγκρούσεις, που αναπόφευκτα θα φέρουν οι επόμενες, δύσκολες φάσεις εφαρμογής του μνημονίου», τονίζουν έγκυροι κύκλοι των Βρυξελλών, που γνωρίζουν τον προβληματισμό των ισχυρών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Το πρώτο μεγάλο τεστ που αναμένουν οι πιστωτές της χώρας, για να διαμορφώσουν τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική τους, είναι οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ενόψει των οποίων μάλιστα έγινε κάθε προσπάθεια το τελευταίο διάστημα από το ΔΝΤ και την Κομισιόν, ώστε να ενισχυθεί η πολιτική θέση της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα τους διθυράμβους Στρος Καν, αλλά και την έκφραση της ετοιμότητας του ΔΝΤ να αποδεχθεί μια ευνοϊκή ρύθμιση για την αποπληρωμή των δανείων στην Ελλάδα.
Ο διεθνής παράγοντας έκανε το παν για να υποστηριχθεί πολιτικά η κυβέρνηση, ενόψει του δύσκολου χειμώνα, καθώς αντιλαμβάνονται ότι μετά τις εκλογές δεν αποκλείεται να αντιστραφεί η πολιτική δυναμική που ως τώρα επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόζει το «βαρύτερο» πρόγραμμα λιτότητας όλων των εποχών. Αν, παρά ταύτα, κερδίσει έδαφος στις εκλογές η λεγόμενη «αντιμνημονιακή ψήφος», στην οποία ποντάρει ανοικτά και η αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίαρχο πρόβλημα για την τρόικα θα γίνει πλέον η σταδιακή εξάντληση του πολιτικού κεφαλαίου της κυβέρνησης, που δεν αποκλείεται να επιταχυνθεί ως το τέλος του έτους, καθώς κατά παράδοση στην Ελλάδα ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι μήνες που προσφέρονται για κλιμάκωση των κοινωνικών εντάσεων.
Αν η κυβέρνηση εξέλθει χωρίς βαριά «τραύματα» από τις εκλογές του Νοεμβρίου, την περιμένει ένα μεγάλο τεστ της τρόικας, από το οποίο οι πιστωτές της χώρας περιμένουν να δοκιμάσουν την πολιτική βούληση για εφαρμογή πραγματικά σκληρών μέτρων, με υψηλό πολιτικό κόστος, ιδιαίτερα για μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του μνημονίου, όσο και αν φαίνεται παράδοξο, χαρακτηρίζεται «εύκολο» στις Βρυξέλλες, ενώ αντίθετα η περίοδος αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές χαρακτηρίζεται ως η πραγματικά δύσκολη.
Και αυτό γιατί, όπως τονίζουν πηγές των Βρυξελλών, η κυβέρνηση θα κληθεί αμέσως μετά τις εκλογές να αντιμετωπίσει την αλήθεια των μεγάλων αποκλίσεων στην ως τώρα εφαρμογή του μνημονίου, ιδιαίτερα στο σκέλος των εσόδων, και να λάβει νέα μέτρα, που θα δοκιμάσουν τα όρια αντοχής του ήδη εξαντλημένου ελληνικού πληθυσμού.
Αυτή τη φορά, όμως, η κυβέρνηση δεν θα κληθεί μόνο να «διορθώσει» την πορεία των εσόδων με νέες προσαρμογές στους έμμεσους φόρους, αλλά και να αντιμετωπίσει το δυσκολότερο, ίσως, έργο της, που δεν είναι άλλο από την ευθεία αναμέτρηση με τα ισχυρά συνδικάτα του δημοσίου τομέα. Όπως τονίζουν κοινοτικές πηγές, η κυβέρνηση δεν θα έχει περάσει τα πολιτικά τεστ που ενδιαφέρουν την τρόικα, αν:
1.      Δεν προωθήσει πραγματικά γενναίες περικοπές στο δημόσιο τομέα, με ένα νέο μισθολόγιο που θα συμπιέσει αποφασιστικά τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων,
2.      Δεν δείξει αποφασιστικότητα για σύγκρουση με τα πανίσχυρα συνδικάτα των ΔΕΚΟ, που λόγω της ιδιαίτερης σχέσης τους με το κυβερνών κόμμα αναμένεται να αντιδράσουν δυναμικά στην επικείμενη «χειρουργική επέμβαση» στις ζημιογόνες δημόσιες επιχειρήσεις.
Όπως τονίζουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τον προβληματισμό που αναπτύσσεται κυρίως στην Γερμανία, το Βερολίνο δεν πρόκειται να «ανάψει πράσινο» σε μια διεθνή συμφωνία για τη διευκόλυνση της Ελλάδας μετά το 2013, αν πρώτα δεν πεισθεί, ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση και το πολιτικό κεφάλαιο για να φέρει σε πέρας τη μεγάλη σύγκρουση με τα συνδικάτα του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που προδιαγράφεται ως βέβαιη και θα εκδηλωθεί σε όλη της την ένταση μετά τις εκλογές.
Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αναφέρουν οι ίδιοι, η κυβέρνηση θα έχει φανεί αν μπορεί να κερδίσει αυτή τη δύσκολη πολιτική μάχη. Μέχρι τότε, στο Βερολίνο θα εξακολουθούν να φοβούνται, ότι ανά πάσα στιγμή το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει δραματικά, ανατρέποντας τη δυναμική εφαρμογής του μνημονίου, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καθίσουν οι Γερμανοί στο τραπέζι των συζητήσεων για μια ευνοϊκή ρύθμιση του ελληνικού χρέους προς την τρόικα…
Bookmark and Share

ΤΡΙΦΥΛΙΑ.ΝΕΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Νέα ιδεολογική πλατφόρμα για την Τριφυλία

ΕΚΕΙ που γράφαμε τα σχόλια για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είχαμε μάλλον δίκιο όταν αναφέραμε την πληροφορία ότι κυοφορείται και νέο σχήμα που παραμένει άγνωστο όμως αν φτάσει στην ...πόρτα του Πρωτοδικείου. Αλλά τουλάχιστον προέρχεται απο μια γυναίκα. Μάθαμε ότι έγιναν κρούσεις ακόμα και σε υποψηφίους άλλων συνδυασμών αλλά και προσώπων της τοπικής κοινωνίας. Τουλάχιστον υπάρχει μια άλλη πρόταση η οποία σύμφωνα με την ιδεολογική της πλατφόρμα η κα Μιχαλοπούλουαναφέρει μεταξύ άλλων ότι:
'Τώρα ψηφίζουμε για το παρών και το μέλλον του τόπου μας, της Τριφυλίας, και όχι για βουλευτές και κόμματα… Απαιτούμε Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο αντάξιο των προσδοκιών μας. Επιτέλους πρέπει να γυρίσουμε σελίδα.
Είμαστε πολίτες της Τριφυλίας, ψηφοφόροι όλων των κομμάτων και κανένας από εμάς δεν κατέχει οποιοδήποτε κομματικό αξίωμα. Η εποχή του φανατισμού και του «μαντρώματος» τελείωσε για πάντα. Για εμάς πρώτα απ’ όλα είναι ο Δήμος Τριφυλίας και το συμφέρον όλων των πολιτών του Δήμου.
Δεν υπάρχει από μέρους μας
καμία κομματική και παραταξιακή σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια. Δεν αντιδικούμε με κανέναν. Απέναντι μας είναι μόνο τα προβλήματα του Δήμου Τριφυλίας τα οποία και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε. Καλούμε όλους τους πολίτες να σπάσουν τα δεσμά που τους επιβάλλουν οι κομματικοί μηχανισμοί και να σκεφτούν πρώτα και πάνω απ’ όλα τον τόπο μας.
Ποιος άλλος θα νοιαστεί για τον τόπο μας;…
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας, που απαρτίζεται από όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής μας και που μας συνδέει η αγωνία μας για το μέλλον της Τριφυλίας. Σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να σας υπηρετώ με τον ίδιο ζήλο που σας υπηρέτησα στο παρελθόν από όλες τις δημόσιες θέσεις που κατείχα.
Μάρθα Μιχαλοπούλου Κατσούλα
"

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ

ΤΟΜΟΥΝΙ ΣΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙ.ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΦΡΑΣΗ

Δείτε πώς προέκυψε η φράση...Tο μουνι... σέρνει καράβι

Στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε ο Ισθμός της Κορίνθου. Η Πελοπόννησος ήταν ενωμένη με την στερεά Ελλάδα και όποιος ήθελε να πάει Πειραιά Πάτρα δια θαλάσσης, έπρεπε να κάνει το γύρο της Πελοποννήσου. Είχαν εφεύρει... όμως μία – κουραστική – εναλλακτική λύση. Έσερναν τα καράβια πάνω σε κορμούς δένδρων και τα περνούσαν απέναντι δια ξηράς.
Επίπονη η εναλλακτική αλλά στη .διαδρομή – που κρατούσε μέρες – υπήρχαν κάτι μπουρδελακια με κοπέλες όμορφες, πρόθυμες και περιποιητικές. Οι ναυτικοί, για ευνόητους λόγους, προτιμούσαν τον δια ξηράς δύσκολο δρόμο και οι στεριανοί έλεγαν –και είχαν δίκιο– πως το μουνί σέρνει καράβι.

Αιώνες αργότερα, οι ναυτικοί – κυρίως οι Έλληνες – αποδείχτηκαν ιδιαιτέρως μερακλήδες. Δεν υπήρχε λιμάνι που να μην έχουν και μία αρραβωνιάρα. Δεν υπήρχε πουτανα λιμανιού που δεν μιλούσε Ελληνικά. Δυστυχώς όμως, οι φορτοεκφορτώσεις των πλοίων ολοκληρώνονταν με γοργούς ρυθμούς, ενώ οι καυλοπυρέσσοντες ναυτικοί ήταν αχόρταγοι και ποτέ τους δεν επέστρεφαν έγκαιρα. Τα πλοία έμεναν δεμένα να τους περιμένουν. Και είχαν δίκιο οι αγανακτισμένοι καραβοκύρηδες να λένε πως το μο#ν! δένει καράβι.

Αν δείτε καράβι στο βουνό.. μάλλον μο#ν! θα το ‘εχει πάει….
newscity1


Read more: http://neamadata.blogspot.com/2010/10/t_11.html#ixzz12VF7tdUK

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΣΚΑΝΕ ΜΥΤΗ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Άρχισε το “ξέπλυμα” από το mega…

Τώρα στο γνωστό κανάλι “ξεπλένουν” τον γνωστό από τις «καταθέσεις» του για τις μίζες της siemens, καθηγηταρά εξαπτέρυγο κ. Χριστοδουλάκη…
Μάλιστα... μας δίνει συμβουλές για την οικονομία της χώρας!
Άξιος ο μισθός σας, αλλά και οι εργολαβίες που παίρνουν τα’ αφεντικά σας!



Από συνεταίρος του Αλογοσκούφη, έγινε το αγαπημένο παιδί του Σημίτη, έκανε (ακόμη πιο) ... πλούσιο τον Λάτση, προώθησε διάφορα σκανδαλώδη deals και τώρα έχει "αράξει" στην Τρ. Πειραιώς υπό την προστασία του Σάλλα!
Το πρώτο ψέμα του Ν. Χριστοδουλάκη για την Siemens...
Ο βίος και η πολιτεία του Ν. Χριστοδουλάκη...
Ιδού το (πρώτο) ντοκουμέντο εμπλοκής του Ν. Χριστοδουλάκη με την Siemens...
Το δεύτερο ψέμα του Ν. Χριστοδουλάκη για την Siemens...
Απέκρυψε την επιστολή που τον "καίει" για την Siemens ο Ν. Χριστοδουλάκης...
►  Είπε ψέματα ο Χριστοδουλάκης για την Siemens...
Siemens! Κι άλλο ντοκουμέντο-κόλαφος για Χριστοδουλάκη και Αλογοσκούφη...

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ


ΠΡΟΣ Ὑπουργό Προστασίας τοῦ Πολίτη
κ. Χρῆστο Παπουτσῆ

Ἀξιότιμε κύριε Ὑπουργέ,

Σᾶς ἀπευθύνω τήν παροῦσα ἐπιστολή προκειμένου νά ἐκφράσω τά παράπονά μου καί νά ζητήσω τήν ἐπέμβασί σας ὡς Ὑπουργοῦ Προστασίας τοῦ Πολίτη γιά ἕνα θέμα τό ὁποῖο ἀπασχολεῖ ὄχι μόνο ἐμένα ἀλλά καί πλῆθος ἄλλων γυναικῶν ὁδηγῶν. Καί ἀναφέρομαι στό πρόβλημα πού ἀντιμετωπίζουμε μέ τούς ἀνθρώπους τῶν φαναριῶν. Καί τό χαρακτηρίζω ἐπιεικῶς πρόβλημα διότι ἔχει γίνει ἐφιάλτης, εἰδικά γιά ἐμᾶς τίς γυναῖκες. Καί συγκεκριμένα: Τόν τελευταῖο καιρό οἱ ἄνθρωποι τῶν φαναριῶν δέν δέχονται τήν ἄρνησι. Ἐντοπίζουν γυναῖκες ὁδηγούς καί ἐπιμένουν φορτικά νά τούς συνδράμουν οἰκονομικά προβάλλοντας τήν πραμάτεια τους, πολλές φορές κρεμώμενοι ἀπό τά παράθυρα τῶν αὐτοκινήτων καί μή ἐπιτρέποντας στήν ὁδηγό νά ξεκινήση, ἤ επιμένοντας νά καθαρίσουν τά τζάμια ἀφοῦ πρῶτα τά λερώσουν μέ τό βρεγμένο σφουγγάρι, ἐνῶ ἀποφεύγουν συστηματικά νά ἐνοχλήσουν ἄνδρες ὁδηγούς μέ τόν ἴδιο τρόπο.

Σέ τυχόν ἄρνησί μας, ἀντιδροῦν ἄσχημα, προβαίνοντας σέ ἄσεμνες χειρονομίες καί βρισιές καί ἐνίοτε κρεμασμένοι στό αὐτοκίνητο μᾶς προκαλοῦν νά ξεκινήσουμε. Ἐκεῖνο ὅμως πού μᾶς κάνει νά βγαίνουμε ἀπό τά ροῦχα μας εἶναι τό γεγονός ὅτι βλαστημοῦν τήν ἐθνικότητά μας: «Ἐγκώ ἐσένα ἑλλάντα γκ….. μετά….» (διερωτῶμαι τί ἐννοοῦσε μέ τό «μετά»), εἶπε κάποιος σέ ἐμένα, μόλις σήμερα πρωί-πρωί, ἐνῶ κάτι ἀνάλογο ἔχουμε ἀκούσει ὅλες μας καί κατά τό παρελθόν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τοῦ κινδύνου πού διατρέχουμε εἶναι ἡ ἑξῆς περίπτωσις: μία ὁδηγός βγῆκε νά ξεκολλήση τόν ἐνοχλητικό ἀλλοδαπό ἀπό τό αὐτοκίνητο καί ἀπό τό πουθενά ἐμφανίσθηκαν 6-7 ἀλλοδαποί κινούμενοι ἀπειλητικά ἐναντίον της. Τό τραγικώτερο ὅλων ἦταν ὅτι κανένας ἀπό τούς περαστικούς δέν συνέτρεξε σέ βοήθεια –πιθανόν φοβούμενοι σύρραξι ἀλλοδαπῶν– ἀφήνοντας τήν γυναίκα στήν τύχη της –στό κέντρο τοῦ Πειραιῶς.

Κατόπιν αὐτῶν ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ καί ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΘΑ (ἐγώ καί ὅλες οἱ συνυπογράφουσες καί συνυπογράφοντες), ὡς Ἕλληνες ταλαιπωρημένοι πολίτες τήν προστασία τῆς Πολιτείας μας.

Περιμένουμε τήν ἔγγραφη ἀπάντησί σας καί τήν ἔμπρακτη ἀνταπόκρισί σας, ἄν μή τί ἄλλο γιά νά συνεχίσουμε νά τρέφουμε τήν ἀμυδρή ἐλπίδα, ὅτι τό Ὑπουργεῖο Προστασίας τοῦ Πολίτη ἀφορᾶ ΚΑΙ ἐμᾶς τούς Ἑλληνες.

Mετά τιμής,
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΓΚΟΥ
καί οἱ συνυπογράφουσες/οντες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ:
* Βουλευτές Ἑλληνικοῦ Κοινοβουλίου
* Δημάρχους Ἀθηνῶν, Πειραιῶς
* Μ.Μ.Ε.
ΠΗΓΗ : http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/10/blog-post_9769.html


post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: ΕΠΩΝΥΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/10/blog-post_7753.html#ixzz12FVKknee
Under Creative Commons License: Attribution

ΣΤΟΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Όχι της αστυνομίας στους οπαδούς του Ολυμπιακού

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης με ανακοίνωση που εξέδωσε απαγορεύει την πρόσβαση και τη προσέγγιση στο γήπεδο, με οποιοδήποτε τρόπο, στους φιλάθλους της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Επιπλέον, δεν επιτρέπει και στους φιλάθλους της Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθη που δεν κατέχουν κάρτα μέλους – φιλάθλου της Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθη., να πλησιάσουν το γήπεδο των Πηγαδίων.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης σας ενημερώνει ότι, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 12.10.2010/11.00’ στα γραφεία του γηπέδου της Π. Α. Ε. SKODA Ξάνθης, στην οποία συμμετείχαν: α) εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθης, β) εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠ/ΙΑΚΟΣ, γ) εκπρόσωπος της Δ.Ε.Α.Β., δ) εκπρόσωπος της Super League ε) ο υπεύθυνος ασφαλείας της Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, αποφασίστηκε όπως κατά την ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθη και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για το πρωτάθλημα SUPERLEAGUE, περιόδου 2010 - 2011, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16/10/2010 και ώρα 19:30, στο γήπεδο της Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ, στα Πηγάδια – Ξάνθης»:

• Κατ’ εφαρμογή της υπ. αριθ. 122 από 07.10.2010 Απόφασης του κ. Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, η μη χορήγηση και διάθεση εισιτηρίων εκ μέρους της γηπεδούχου Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη στη φιλοξενούμενη Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η συνακόλουθη μη μετακίνηση φιλάθλων αυτής (Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) για τη συγκεκριμένη αγωνιστική αναμέτρηση, για σοβαρούς λόγους τήρησης της δημόσιας τάξης.

Υπενθυμίζεται δε ότι, επειδή δεν θα λειτουργήσουν εκδοτήρια εισιτηρίων σε καμία θύρα, απαγορεύεται η πρόσβαση και η προσέγγιση στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα, με οποιοδήποτε τρόπο, στους φιλάθλους της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αλλά και στους φιλάθλους της Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθη που δεν κατέχουν κάρτα μέλους – φιλάθλου της Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθη.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης θα ληφθούν μέτρα τάξης, τροχαίας και ασφάλειας με προελέγχους σε επιλεγμένα σημεία και δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση στο γήπεδο της Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθης σε κανένα φίλαθλο, που δεν θα έχει μαζί του την κάρτα μέλους – φιλάθλου της Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθη ή εισιτήριο και δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο για αντιπαραβολή των ατομικών τους στοιχείων.

Στους κατόχους κάρτας μέλους – φιλάθλου της Π.Α.Ε. SKODA Ξάνθη, υπενθυμίζουμε επίσης ότι, για την προστασία των φιλάθλων, των αθλητών και των λοιπών αθλητικών παραγόντων, θα διενεργείται αυστηρός έλεγχος σε όλους τους προσερχόμενους φιλάθλους και δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε οποιονδήποτε κατέχει πανό με συνθήματα, εκτός από αυτά που αναφέρονται στην αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα καθώς και οποιουδήποτε άλλου συναφούς αντικειμένου που απαγορεύεται από την σχετική περί αθλητισμού νομοθεσία (βεγγαλικά, κροτίδες καπνογόνα, εύφλεκτες ύλες και αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες).

Ζητούμε την κατανόηση των φιλάθλων για την τυχόν καθυστέρησή και παρακαλούμε να προσέλθουν έγκαιρα προς αποφυγή ταλαιπωρίας.

You might also like:


Πηγή : TNSite: Όχι της αστυνομίας στους οπαδούς του Ολυμπιακού

...............ΝΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

H μαγευτική ξανθιά συνεχίζει να αναστατώνει...

Η αγαπημένη σε όλους πλέον, Έλενα Παπαβασιλείου, ξεκίνησε και φέτος να μας αναστατώνει πρωί πρωί μέσα από τη τηλεόραση του Άλφα. Η καυτή τηλεπαρουσιάστρια, μετά τη περσινή πρώτη χρονιά στην πρωινή ζώνη του Άλφα, επέστρεψε ανανεωμένη και ακόμα πιο όμορφη στην εκπομπή «Πάνω στην Ώρα».

Η Έλενα τόλμησε να κάνει και μια καυτή φωτογράφιση για το περιοδικό Νίτρο....

 το προηγούμενο μήνα, και βέβαια το αποτέλεσμα δεν την αδίκησε καθόλου. Η μαγευτική Έλενα με το σούπερ στήθος αρρώστησε ακόμα πιο πολύ τους φανατικούς και πολλούς οπαδούς της ενώ οι εμφανίσεις της στην εκπομπή του Άλφα συνεχίζουν να ζαλίζουν κόσμο. Μπράβο λοιπόν στην Έλενα, ας της ευχηθούμε ότι καλύτερο και φέτος για τους στόχους της και γιατί όχι και στο playboy!

ntaksi

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΜΑΡΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΤΥΧΕΡΟΣ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΙΣΤΗΣ ΤΗΣ

Giorgia Palmas ΣΕΞΟΒΟΜΒΑ !!!!

Η ΙΤΑΛΙΔΑ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΚΟΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ....ΑΓΙΟ !
http://www.blogotsarka.gr/?p=60262
 
 















Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΣ.ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΚΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ

Για Το Καλό Της Θυγατρός Μου Θέλω κι Άλλο ΑΙΜΑ


Σήμερα η MEGA-YENEΔ αποφάσισε να παίξει και πάλι θρίλερ σε ζώνη παιδικής τηλεθέασης. Αντί να ζητήσει συγνώμη για την γκάφα με τον Γιουνκέρ και το απίστευτο θράσος του Αντιβασιλέα GAP είπε να τρομάξει τον Ελληνικό Λαό βάζοντας τον Εφιάλτη να βγάλει λόγο.

Ο Μητσοτάκης με το απίστευτο θράσος... που πάντοτε τον διέκρινε μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως το εγγόνι του παλαιού του μέντορα πρέπει να πάρει κι άλλα μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού. Δεν χόρτασε από το αίμα που ήπιε τόσα χρόνια και θέλει να δει περισσότερο.

Με περίσσιο θράσος και καθόλου ντροπή μας είπε πόσο καλή ήταν η δικιά του οικονομική πολιτική αλλά και του Σημίτη. Μας είπε πως ο Σαμαράς λαϊκίζει και πως δεν θα βγει ποτέ πρωθυπουργός. Μας είπε πως είτε με μνημόνιο είτε όχι τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να παίρναμε!

Για το τέλος μας άφησε το καλύτερο! Δεν θα ανακατευτώ στις εκλογές αλλά στηρίζω τον εκλεκτό της Doras!!! Αν ανακατευτεί δηλαδή τι θα κάνει; Θα πιει το αίμα των Κρητικών που δεν θα τον ψηφίσουν;

Η ΞΕΥΤΥΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΥΤΥΛΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ (αριστερά της σελίδας

12.10.10


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !! Καραμανλής "έχουμε διεφθαρμένη κυβέρνηση"


Στο βίντεο, όπως βλέπετε μιλάει ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος λέει κατά λέξη "we have a corrupted government, not only cases of corruption". Κανάλι δεν άφησε, χώρα, πόλη και χωριό, που να μην το πεί, ο κ.Καραμανλής. Δείτε το βίντεο:



τί είπατε;;;;
δεν είναι αυτός ο Καραμανλής;;;;;;;;;;;;;;;;;;
τι λέτε ρε!!! Το MEGA το ρωτήσατε;
taxalia


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2010/10/blog-post_12.html#ixzz128HQ4itl

ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ ΓΙΝΑΝΕ

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΙ TIMES ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ;

Πόσο σοβαρός μπορεί να θεωρείται πλέον ένας υπουργός, και ειδικά ένας ο οποίος έχει στην αρμοδιότητα και ευθύνη του ένα τόσο σοβαρό χαρτοφυλάκιο, όπως αυτό των Οικονομικών, όταν λειτουργεί ως κομματικός «προβοκάτορας».
Πόσο σοβαρός μπορεί να θεωρείται ο Γ.Παπακωνσταντίνου, όταν από τη Ν.Υόρκη, όπου υποτίθεται ότι βρίσκεται για να υποστηρίξει τα συμφέροντα όλης της Ελλάδας και των κατοίκων της, ανεξαρτήτως ιδεολογικών «αποχρώσεων», συμπεριφέρεται ως αρμόδιος της «προσωπικής φρουράς» του Γ.Παπανδρέου;
Διότι, ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην αμερικάνικη μεγαλούπολη φρόντισε.....
να παράσχει «ασπίδα προστασίας» στο Γ.Παπανδρέου, λέγοντας ότι οι δηλώσεις Γιούνγκερ αναφέρονταν σε πρώην πρωθυπουργό και όχι στο νυν, με τη χαρακτηριστική επισήμανση «όλοι ξέρουμε ποιόν εννοεί».
Επειδή όμως οι υπόλοιποι δεν ξέραμε σε ποιόν αναφερόταν ο επικεφαλής του Eurogroup, κοιτάζαμε είτε στην πλευρά του Κ.Σημίτη, είτε στην πλευρά του Κ.Καραμανλή. Και οι δύο έσπευσαν να το διαψεύσουν.
Για να έρθει στη συνέχεια το δημσοσίευμα των Times της Ιρλανδίας, εκεί όπου δεν έχουν και κανένα ιδιαίτερο λόγο για να ωραιοποιούν τα πράγματα για την Ελλάδα, για να αποδειχθεί ότι αυτός ο πρωθυπουργός που χαρακτήρισε την Ελλάδα διεφθαρμένη δεν ήταν άλλος από το Γ.Παπανδρέου.
Χαρακτηριστικά η Ιρλανδική εφημερίδα αναφέρει: «Mr Jüncker said he knows the Greek economy well and saw the crisis coming. “I could not go public with the knowledge,” he said. “Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. The Greek crisis could have been avoided if Greece had behaved in a totally different way starting decades ago,” Mr Jüncker said. “It was clear that this problem would occur. We knew it would, because we were discussing it among the Germans, the French and myself.” Και κάπως έτσι με το διαχρονικό πολιτικό ψέμμα κυβερνιέται η Ελλάδα…
newsblog.gr

ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ ΓΙΝΑΝΕ

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΙ TIMES ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ;

Πόσο σοβαρός μπορεί να θεωρείται πλέον ένας υπουργός, και ειδικά ένας ο οποίος έχει στην αρμοδιότητα και ευθύνη του ένα τόσο σοβαρό χαρτοφυλάκιο, όπως αυτό των Οικονομικών, όταν λειτουργεί ως κομματικός «προβοκάτορας».
Πόσο σοβαρός μπορεί να θεωρείται ο Γ.Παπακωνσταντίνου, όταν από τη Ν.Υόρκη, όπου υποτίθεται ότι βρίσκεται για να υποστηρίξει τα συμφέροντα όλης της Ελλάδας και των κατοίκων της, ανεξαρτήτως ιδεολογικών «αποχρώσεων», συμπεριφέρεται ως αρμόδιος της «προσωπικής φρουράς» του Γ.Παπανδρέου;
Διότι, ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην αμερικάνικη μεγαλούπολη φρόντισε.....
να παράσχει «ασπίδα προστασίας» στο Γ.Παπανδρέου, λέγοντας ότι οι δηλώσεις Γιούνγκερ αναφέρονταν σε πρώην πρωθυπουργό και όχι στο νυν, με τη χαρακτηριστική επισήμανση «όλοι ξέρουμε ποιόν εννοεί».
Επειδή όμως οι υπόλοιποι δεν ξέραμε σε ποιόν αναφερόταν ο επικεφαλής του Eurogroup, κοιτάζαμε είτε στην πλευρά του Κ.Σημίτη, είτε στην πλευρά του Κ.Καραμανλή. Και οι δύο έσπευσαν να το διαψεύσουν.
Για να έρθει στη συνέχεια το δημσοσίευμα των Times της Ιρλανδίας, εκεί όπου δεν έχουν και κανένα ιδιαίτερο λόγο για να ωραιοποιούν τα πράγματα για την Ελλάδα, για να αποδειχθεί ότι αυτός ο πρωθυπουργός που χαρακτήρισε την Ελλάδα διεφθαρμένη δεν ήταν άλλος από το Γ.Παπανδρέου.
Χαρακτηριστικά η Ιρλανδική εφημερίδα αναφέρει: «Mr Jüncker said he knows the Greek economy well and saw the crisis coming. “I could not go public with the knowledge,” he said. “Three or four years ago, I knew that one of the main Greek characteristics is corruption . . . Now the Greek prime minister is saying, ‘I am governing a country of corruption’. The Greek crisis could have been avoided if Greece had behaved in a totally different way starting decades ago,” Mr Jüncker said. “It was clear that this problem would occur. We knew it would, because we were discussing it among the Germans, the French and myself.” Και κάπως έτσι με το διαχρονικό πολιτικό ψέμμα κυβερνιέται η Ελλάδα…
newsblog.gr

ΙΝΙΕΣΤΑ ΚΑΙ ΤΣΑΒΙ.............ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ. ΜΕ ΧΕΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

Πάει θα τρελαθούμε: βραβεύουν και τον Γ. Παπακωνσταντίνου.Δεν πιστεύω να έχει μείνει άνθρωπος που να μην έχει καταλάβει οτι μας την είχανε στημένη!

Θα τρελαθούμε τελείως ή πρόκειται για κακόγουστο μονόπρακτο. Μετά τον Γ. Παπανδρέου που βραβεύτηκε για την ειλικρίνειά του και το θάρρος του να τα βάλει με το κατεστημένο και να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία έρχεται κι άλλο βραβείο στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου είναι υποψήφιος για «Ευρωπαίος της Χρονιάς» και «Πολιτικός της Χρονιάς» σε ψηφοφορία που γίνεται από την ιστοσελίδα του European Voice.
Η ετυμηγορία της επιτροπής που επέλεξε ... τους υποψηφίους, αναφέρει για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ότι «έχει κερδίσει το σεβασμό των ομολόγων του υπουργών και των αγορών ως ο άνθρωπος ο οποίος μάχεται εναντίον των κυρίαρχων προβλημάτων χρέους της Ελλάδας» και συμπληρώνει υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς αυτόν η κακή κατάσταση της Ελλάδας και των χωρών της Ευρωζώνης θα ήταν χειρότερη». Συνυποψήφιοι είναι ο Τρισέ, ο Ρομπάι και η… εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ισπανίας που στέφτηκε πρωταθλήτρια κόσμου στο πρόσφατο Μουντιάλ.
Τώρα για να καταλάβουμε, εμείς τι να ψηφίσουμε; Τον Παπακωνσταντίνου για τα οικονομικά του επιτεύγματα ή τον… Τσάβι και τον Ινιέστα για τις στιγμές μαγείας που μας προσέφεραν από τη Νότια Αφρική; Μάλλον, τον κ. Υπουργό θα τον φάει η μπάλα. Διότι άλλος ο μάγος του ποδοσφαίρου κι άλλος ο μάγος της ελληνικής οικονομίας.
πηγη


Το ειδα στο: http://peripatris.blogspot.com/2010/10/blog-post_12.html#ixzz128EeEWp3

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ